Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

U.D.O.

Steelfactory World Tour

Udo Dirkschneider behoeft eigenlijk weinig introductie: de kleine Duitser met de grote stem en het heavy metal hart is een van de legendarische figuren in het metalwereldje. Zijn band U.D.O. zag het levenslicht nadat hij in 1987 uit Accept stapte. Het succes bleef, want U.D.O. albums als ‘Holy’ (1999) en ‘Mastercutor’ (2007) werden instant klassiekers en ook na zestien albums, het laatste album ‘Steelfactory’ kwam vorig jaar uit, is U.D.O. nog altijd even populair. Op woensdag 18 december komt de ‘Steelfactory World Tour 2019’ naar de NIEUWE NOR in Heerlen.

Als oprichter van Accept wordt Udo Dirkschneider gezien als een van de boegbeelden van de Duitse metal. De inmiddels 66-jarige zanger stapte in 1987 op en manifesteert zich sindsdien als het gezicht van zijn eigen band U.D.O., waarmee hij in de vorm van ‘Steelfactory’ vorig jaar alweer zijn zestiende album uitbracht.

‘Steelfactory’ zal de fans vertrouwd in de oren klinken. De plaat staat vol energieke power metal, pakkende songs en goed in het gehoor liggende melodieën. Duitse degelijkheid, zeg maar. Udo Dirkschneider zelf klinkt nog altijd of hij elke ochtend met een glaasje glassplinters zijn keel smeert. De naam van het album is zowel een verwijzing naar de staalindustrie in het Ruhrgebied, het deel van Duitsland waar Dirkschneider geboren werd, als een referentie aan het feit dat U.D.O. als band pure metal maakt. Voor de voormalige Accept-zanger zelf is het overigens een heel bijzondere plaat, want zijn zoon Sven Dirkschneider debuteert erop als drummer.

Date

Dec 18 2019

Time

20:00

More Info

Read More

Location

Nieuwe Nor
Heerlen
REGISTER
QR Code