Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Týr – Arkona – Dalriada

Heathen Heroes Tour 2020
Onder die noemer bundelen Tyr en Arkona de krachten voor een dubbele headliner tour door Europa. Het Hongaarse Dalriada is ook van de partij. Een mooi affiche dus voor liefhebbers van moderne metal en voor de liefhebbers van moderne pagan metal in het bijzonder!

TYR
Vikingen en Scandinavische mythologie vormen de hoofdmoot qua onderwerpen bij Tyr, vernoemd naar de Noorse god van de oorlog. De leden van Tyr zijn overigens officieel Denen want afkomstig van de Faeröer en die eilandengroep behoort tot het Deense koninkrijk. Voor de Heathen Heroes Tour 2020 begeven ze zich echter voor lange tijd op het vasteland om een dikke pot metal te komen spelen. Tyr wordt hoog aangeslagen door zowel fans als collega’s en tourde eerder al met o.a. Amon Amarth, Ensiferium, Korpiklaani en Alestorm. Ervaring genoeg in de gelederen dus!

ARKONA
Russich gezelschap dat technische composities injecteert met traditionele, voornamelijk Russiche, instrumenten. Grootste troef en onmisbaar voor het typische Arkona geluid is echter frontvrouw Mascha Scream die als één van de weinigen in het genre moeiteloos kan wisselen tussen een clean en distorted stemgeluid. Dat valt op en wordt gewaardeerd. Arkona kan op wereldwijde waardering rekenen, deze avond kan je zien waarom!

Dalriada
Metal met traditionele Hongaarse balkan invloeden. Dalriada maakt het en jij mag er deze avond op headbangen of wild op dansen want het kan allebei!

Houden deze bands geen rekening met Covid-19?
Natuurlijk wel. Zie het statement hieronder. We hebben gewoon iets om naar uit te kijken en net als de bands hopen ook wij dat we snel weer van live muziek kunnen genieten!

“We are aware of the current situation with the travel- and crowd restrictions.
We hope the current efforts of the authorities, and the many responsible people already staying at home or limiting themselves, will stop the spread of the virus.

We will follow the news, regulations and recommendations of the authorities. We will not risk anyone’s health or safety.

September is far away, so there is a decent chance the tour will happen.
We want to give our fans something to look forward to.

The more you stay at home – the sooner we can meet again.”

Date

Oct 08 2020

Time

19:30

More Info

Read More

Location

Metropool (Saxion Zaal)
Enschede
REGISTER
QR Code