Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Temple Fang

Dit evenement is een SAFE SHOW – geniet onbezorgd en veilig van live muziek!

Bio: die kunnen jullie van Facebook (Rock n’ Roll as a means to attaining spiritual freedom, right on!) halen alhoewel wij het wel tof zouden vinden als jullie er zelf een eigen draai aan kunnen geven…. Temple Fang.
Dus zijn we gaan wroeten op het wereldwijde web, ook omdat de kennis van de Engelse taal van onze schrijvers niet toereikend genoeg is om chocola te maken van die Facebook bio….En omdat we dat ook best tof vinden natuurlijk. Internet dus. Eigen draai hieronder.

Daar aangekomen ontdekken we dat de jongens van Temple Fang in hun carrière nog maar 1 (één!) release op hun naam hebben staan. Temple Fang Live at Merleyn, met in totaal 3 liedjes. Die plaat die in een gelimiteerde oplage van 300 is uitgebracht in eigen beheer heeft geen artwork in de traditionele zin van het woord maar heeft een kartonnen hoes met een stempel erop, zonder verder enige informatie: geen songtitels, lengtes, credits of opnamedatum. Een geval less is more? Mensen die niet beter weten zouden kunnen denken dat we hier te maken hebben met een band met een gebrek aan creativiteit MAAR NIETS IS MINDER WAAR!

Want wat een band is dit! Die plaat in een oplage van 300 is niet voor niets al lang niet meer verkrijgbaar. Deze woeste horde slingert uit de losse pols een bak onvervalste rock op die EP én op het podium! De twee linkshandige gitaristen schuwen geen enkel gitaarduel waardoor je onbewust denk aan Thin Lizzy, de bassist heeft een stijl die in de verte wel iets wegheeft van Lemmy toen hij nog in Hawkwind baste en de drummer speelt strak genoeg om alle spacey invalshoeken en psychedelica op de grond te houden. Andere invloeden? Grateful Dead, Captain Beyond, Blue Öyster Cult en Monster Magnet. De mannen kunnen ook nog eens gewoon zingen en hoeven niet te verzanden in gebrul of gekrijs om de boodschap over te brengen.

Zo minimaal als de hoes van hun eersteling is vormgegeven zo maximaal is de output van Temple Fang op het podium. Bezoekers van Roadburn, Into The Void en de podia die de band tot nu toe heeft aangedaan kunnen er over meepraten, en jij ook als je tenminste zo snugger bent om deze band vanavond niet aan je neus voorbij te laten gaan!

Date

Dec 11 2020

Time

20:30

More Info

Read More

Location

Metropool (Jupiler Stage)
Hengelo
REGISTER
QR Code