Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Sworn Enemy – Wolfpack – Chelsea Smile

Sworn Enemy was al een van de beruchtste NYHC-bands van deze eeuw en met de nieuwe mokerslag ‘Gamechanger’ krijgt hun naam nog meer gewicht. Machine Head-kopstuk Robb Flynn ging in de studio de strijd aan met het hardnekkige vijftal, wat Sworn Enemy’s beste plaat opleverde. “Too metal for hardcore kids, too hardcore for metalheads” is de treffende conclusie van webzine In Effect Hardcore. En dan zijn er ook nog de bizar lompe breakdowns waar deze New Yorkers om bekendstaan. De huidige line-up is in de afgelopen vijf jaar een geoliede machine geworden die live vriend en vijand om krijgt.

‘We called it the Wolfpack, we called it United Blood’, aldus de Judge-classic ‘New York Crew’ uit de jaren 80. De band Wolfpack komt echter uit Frankrijk en smijt de hardcore van beatdown naar blastbeats met capuchons in de aanslag. Dat twee leden ook nog een Oasis-achtig zijproject hebben, geeft al aan dat Wolfpack een ruime blik heeft.

Chelsea Smile is heel wat anders dan Todd Youth’s rockband The Chelsea Smiles. Het gaat hier om een Nederlandse hardcore-band in het straatje van Terror en Trapped Under Ice, die ook niet vies is van wat smerige beatdown. Duik de pit in en trek eigenhandig een Chelsea smile op je tronie.

Date

Aug 08 2019

Time

19:00

More Info

Read More

Location

Baroeg
Rotterdam
REGISTER
QR Code