Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Numenorean – Gaerea – Soul Grip – Kuar Nhial

NUMENOREAN (Alberta, Canada – Season of Mist) + GAEREA (Portugal – Transcending Obscurity Records) ” ADORE” European Winter Tour 2019
Supports: Soul Grip (B), Kuar Nhial (B)

Tickets: https://depit.stager.nl/web/tickets
Read more: https://bit.ly/2NlVhJr

Na de release van hun demo die uit 2 nummers bestaat in 2014, sloot de Canadese black metalband Numenorean snel een platencontract met zeer gewaardeerde platenlabel Season of Mist. Kort daarna bracht de band hun debuutalbum ‘Home’ uit, die gepaard kwam met een aantal veelgeprezen maar gepolariseerde commentaren vanwege het grafische karakter van de albumhoes. Dit weerhield hen er niet van om snel internationaal rond te reizen door Canada, de VS en Australië met o.a. Deafheaven en Batushka.

In april 2019 kwam het fantastische album ‘Adore’ uit met unaniem lovende recensies, gevolgd door een Europese tournee.

NUMENOREAN (Alberta, CAN – Season of Mist)
Bandcamp: https://numenorean.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/Numenoreanofficial/
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=29Ncl7clJjo

De post black metalsound van Numenorean die straks in de PIT te horen is, wordt verrijkt met niet zomaar een rehash van het klassieke black metal geluid door GAEREA. GAEREA is een black metal quintet uit Portugal. Deze band heeft het genre op zijn kop gezet en ze integreren invloeden van andere genres zoals hardcore en sludge in hun repertoire. Sonisch uitdagend en samenhangend, gooit Gaerea vooroordelen weg en levert muziek in hun eigen stijl.

Gaerea combineert het sfeervolle van Celtic Frost, het dreunende geweld van Deathspell Omega, het pure kwaad van Gorgoroth en het gevoel voor catchy riff van Behemoth tot een vervaarlijk geheel. De Portugese black metalband debuteerde vorig jaar met ‘Unsettling Whispers’, uitgebracht op Transcending Obscurity Records en opvolger van de veelgeprezen, gelijknamige EP. Een album vol brute riffs, angstaanjagende dissonantie, rustgevende ambient en apocalyptische niveaus van agressie.

SOUL GRIP (B)
Bandcamp: https://soulgrip.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/soulgripbe

KUAR NHIAL (B)
Bandcamp: https://kuarnhial.bandcamp.com
Facebook: https://www.facebook.com/kuarnhialmusic/

Date

Dec 20 2019

Time

19:30

More Info

Read More

Location

Pit
Terneuzen, Zeeland
REGISTER
QR Code