Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

WORDT VERPLAATST – Greenleaf – Earth Tongue

Heersers uit de Zweedse stonerscene.

De Zweden van Dozer, Lowrider, Demon Cleaner en Truckfighters hebben dan misschien in hun hele leven nooit woestijnstof gezien, maar blazen alsof ze frequente bezoekers waren van de generator party’s in Palm Desert. Misschien dat de hitte van de sauna’s hen wel inspireerde. Saunarock dus.

Misschien is het idee rond Greenleaf dus ook wel in zo’n zweethok ontstaan. Want eigenlijk was de band een zijproject, en duiventil, voor leden van die voorgenoemde bands. Alleen Dozer-gitarist Tommi Holappa bleef de enige constante factor. Maar de platen van Greenleaf klinken niet als een leuk zijprojectje. Ze stomen van riffs en fuzz, en kregen regelmatig meer lof toegezwaaid dan de originele bands.

Klinkt als: Dozer, Lowrider, Demon Cleaner en Truckfighters dus… en oké, ook als Kyuss, de oude Queens of the Stone Age en Graveyard.

Stond eerder op: Helldorado, Desertfest Antwerpen, Berlijn én Londen.

Earth Tongue maakt net zoveel herrie met z’n tweeën als dat sommige bands met z’n vijven doen. Hun sound hangt ergens tussen ruwe psychedelica, opgevoerde slackerrock en zware fuzzrock in. En dat klinkt allemaal ook nog eens verrekte poppy!

Klinkt als: Black Sabbath, King Gizzard & The Lizard Wizard, Death From Above 1979

Unique selling point: Hoeveel andere bands uit Nieuw Zeeland ken je?

Date

May 21 2020

Time

08:00

More Info

Read More

Location

Effenaar
Eindhoven
REGISTER
QR Code