Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Discharge

Discharge is een Britse hardcore punk band, in 1977 opgericht door Terence “Tezz” Roberts en Royston “Rainy” Wainwright.
Het feit dat talloze metalbands, waaronder Metallica en Anthrax, nummers hebben gecoverd van Discharge zegt genoeg over de invloed van de band op de metal in het algemeen. Ook Slayer, Napalm Death en Sepultura noemen Discharge als grote inspiratiebron. En met D-Beat is er zelfs een heel genre naar de Discharge (drum)Beat vernoemd!
De rauwe sound van deze band was begin jaren ’80 revolutionair: keiharde compromisloze hardcorepunk. Het debuutalbum ‘Hear Nothing, See Nothing, Say Nothing’ is dan ook een echte klassieker. Niet alleen in de punk, maar ook in de metal, crust en hardcore wordt dit album, het Engelse antwoord op de Amerikaanse hardcore, enorm gewaardeerd.

Niet dat Discharge nog iets te bewijzen heeft maar begin 2016 kwam de band met haar meest recente album ‘End Of Days’ waarop de Britten duidelijk laten horen dat ze de rauwe rand en de anarchistische teksten niet zijn verloren.

Date

Oct 19 2019

Time

20:00

More Info

Read More

Location

Burgerweeshuis
Deventer
REGISTER
QR Code