Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Deafheaven – Touché Amoré – Portrayal Of Guilt

Eigenlijk heeft de vooruitstrevende black metalband Deafheaven geen introductie meer nodig. Toen het kwintet debuteerde in 2011 verwachtte eigenlijk nog niemand dat de band 2 jaar later het middelpunt werd van een grootse discussie omtrent hun tweede album ‘Sunbather’. Een dijk van een plaat, waarop razende black metal doordrenkt is met triomfante post- en aanstekelijke indierock elementen. Muzikaal zeer indrukwekkend, maar tegelijkertijd spleet het de internationale (black) metalscene in tweeën vanwege de onconventionele muzikale koers en bijbehorende roze hoes. Desalniettemin heeft het gezelschap het respect verdient van vriend en vijand, dankzij hun indrukwekkende liveshows en constante muzikale vernieuwing, zoals te horen op hun recent uitgebrachte vierde langspeler ‘Ordinary Corrupt Human Love’ en de daaropvolgende, mokerharde single ‘Black Brick’.

Amerikaanse post-hardcoreband Touché Amoré komt voor het eerst sinds 2017 weer een clubshow spelen in Nederland. Tijdens deze tour stond het veelgeprezen ‘Stage Four’ nog centraal, het vierde album van de band die sinds 2008 naam maakt. Een emotioneel geladen album dat met veel passie en aangrijpende songs over het verlies van een dierbare verhaalt. Tegelijkertijd wist de band een groter publiek te vinden, dankzij het succes van singles als ‘Palm Dreams’ en ‘Skyscraper’. Deze periode werd vorig jaar afgesloten met een speciale hometown show waarbij het tienjarige bestaan en de 1000e show werden gevierd, vastgelegd op de liveplaat ’10 Years / 1000 shows – Live at the Regent Theater’. Een plaat waarop een vlijmscherpe, vurige en bloedstollende Touché Amoré show is gevangen.

Het jonge hardcore gezelschap Potrayal Of Guilt combineert screamo, black metal en industrial tot een loodzware sloopkogel, zoals te horen op hun messcherpe debuutalbum ‘Let Pain Be Your Guide’ uit, in Europa uitgegeven door het prestigieuze Holy Roar Records. Dit is een band om in de gaten te houden!

Date

Sep 26 2019

Time

19:30

More Info

Read More

Location

Patronaat
Haarlem
REGISTER
QR Code