Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Circle Jerks – T.S.O.L.

De hardcore punks van Circle Jerks hebben de band vele malen ontbonden en weer hervormd en brachten over de decennia zes studioalbums uit, waaronder het veelgeprezen klassieke debuutalbum ‘Group Sex’ uit 1980. Ter ere van het 40-jarig jubileum van de band en van dit album zal Circle Jerks voor het eerst in meer dan tien jaar terug keren naar het podium in de klassieke bezetting, dus met Greg Hetson, Zander Schloss en Keith Morris.

Niemand belichaamt het geluid van Zuid-Cali hardcore zoals punkicoon Keith Morris dat doet. De carrière van Keith begon op zijn 21ste als frontman van Black Flag op de debuut EP Nervous Breakdown.

In 1979 verliet hij Black Flag, waarna Ron Reyes en Henry Rollins hem opvolgde. Samen met gitarist Greg Hetson vormde hij toen de band Circle Jerks.

Punkrocklegende Keith Morris vocht tijdens zijn veertigjarige carrière bij Black Flag, de Circle Jerks en OFF !, tegen diabetes, drugs- en alcoholverslaving en de platenindustrie … En hij schopt nog steeds als een malle. For old times sake!

De hardcore punks van The Circle Jerks trakteren ons door niemand minder dan True Sounds of Liberty uit Huntington Beach, Californië, ofwel T.S.O.L mee te nemen als support naar Amsterdam.
T.S.O.L. was in de beginjaren van de punk een van dé hardcore bands. Ze speelden menig club aan gort met tijdgenoten als de Damned en de Dead Kennedys en brachten met ‘Dance with Me’ een fenomenale gothic punkplaat uit die de weg vrijmaakte voor bands als Misfits. Op zoek naar hun niche namen ze jonge bands als Bad Religion, Suicidal Tendencies en Social Distortion mee op sleeptouw. De Orange County Invasion was begonnen en ze tekenden een platendeal bij het label van Jello Biafra.

In 2006 gaf T.S.O.L. er de brui aan. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan, want eind 2008 bevonden de heerschappen zich alweer in de studio. Het nieuwe album kwam precies op tijd voor hun 30ste jubileum. In de jaren die volgden speelden ze af en aan.

De line up van hun 40 jarige jubileum tour bestaat uit: Ron Emory (guitar), Mike Roche (bass), Jack Grisham (vocals), Greg Kuehn (keyboard) en AntonioValdivia Hernandez (drums).

Deze avond is een must voor iedere zelf respecterende punkliefhebber!

Date

Aug 07 2021

Time

19:30

More Info

Read More

Location

Melkweg
Amsterdam
REGISTER
QR Code