Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Betraying The Martyrs – Underside (uit Nepal) – Shrezzers

Om de Franse progressive metalcore / deathcore band Betraying The Martyrs kun je niet meer heen. De band bestaat al sinds 2008 en heeft sindsdien hard aan de weg getimmerd en vette albums als ‘Breathe In Life‘ (2011), ‘Phantom’ (2014) en ‘The Resilient’ (2017) uitgebracht.
Op 13 september komt het vierde Betraying The Martyrs album ‘Rapture’ uit, waarvan onlangs de single “Parasite” verscheen. Nek brekende riffs, sfeervolle melodieën, vette hooks en verpletterende grooves – Betraying The Martyrs brengt ijzersterke progressive metal / deathcore en is een intens metal monster dat je live moet ervaren. Een must-see voor fans van bands als Born of Osiris, Veil of Maya en Meshuggah.
Na in 2012 in Baroeg te hebben gestaan met o.a. Veil of Maya en Vildhjarta en optredens op o.a. FortaRock, Into The Grave, Graspop Metal Meeting en The Hague Metal Fest, keert de band op 27 september weer terug naar Baroeg voor deze nieuwe “Submit Fest Presents” show.

Underside is één van de aanvoerders van de Nepalese metalscene en de band heeft zichzelf, mede door de tours in het buitenland, op de metal kaart weten te zetten. De band werd in 2010 opgericht na een burgeroorlog die bijna een decennium duurde, als een luide en agressieve reactie op de sociaal-politieke situatie in Nepal. Deze rebelse houding van de band wordt gecombineerd met technisch gitaarwerk en bloedstollende screams, waarmee Underside een modern metal sound weet te creëren die geheel eigen klinkt. Deze avond komen ze met Betraying The Martyrs mee als support naar Baroeg.

Ook het uit Rusland afkomstige Shrezzers komt met deze package als support mee. Eerder dit jaar bracht Shrezzers het album ‘Relationships’ uit, waarop ze een diverse progressieve metal / alternatieve metal sound lieten horen. Op 27 september brengt de band deze sound naar Baroeg om het publiek op te warmen voor Betraying The Martyrs

Date

Sep 27 2019

Time

19:00

More Info

Read More

Location

Baroeg
Rotterdam
REGISTER
QR Code