Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Batenburg Hellbillie + vette surprise act!

Muziekcafé wordt voor deze gelegenheid omgebouwd tot een boerenschuur met o.a. hooi- en hooibalen en kippengaas voor het podium. Het personeel trekt hun beste overal of tuinbroek aan want deze avond gaan we lekker op z’n “plattelands”.

Batenburg Hellbillie:
Vergeet de verschrikkingen van pop country en line Dance, want “Batenburg Hellbillie” speelt een eigen unieke stijl van traditionele country, bluegrass en outlaw country. Heftig geïnspireerd door bovengenoemde stijlen besloten ze daar een eigen muzikale draai aan te geven.
Of de nummers nu in het Nederlands, of in het Engels zijn, ze zijn altijd tegendraads. Naast de eigen nummers wordt bij geen enkel optreden vergeten om de nummers ten gehore te brengen die anderen beroemd maakten. Denk hierbij aan de king of country himself: Hank Williams maar ook Johnny Cash, Hank3 e.a.
Inmiddels heeft menig concert bezoeker kennisgemaakt met het anti-linedance lied van de heren genaamd “Arizona linedancers” of naar volle tevredenheid meegebruld met het “Kutnummer”. Gewapend met gitaren, accordeon, mandoline, slapbass en banjo speelden ze in Nederland, België en Duitsland.
De band vind zijn oorsprong in de krochten van het Brabantse Geldrop, oorspronkelijk een klein gehucht gelegen in het diepe zuiden der Nederlanden (nabij Eindhoven). Na enkele wisseling van de wacht komt de huidige bezetting van Batenburg Hellbillie “van heinde en verre” namelijk Brabant, Gelderland en Nordrein-Westfalen.

“As we speak” wordt ook nog een dikke support-act geformeerd door Dani.

Deze avond wordt tevens aangegrepen door Batenburg Hellbillies om hun nieuwe videoclip op te nemen (door professionals).

Showtime 22:00u
Toegang is gratis

Meer info:
http://batenburghellbillie.nl/
https://www.facebook.com/BatenburghellbillieNL/
https://youtu.be/t0U_CxH4FfE
https://youtu.be/uIipqMu170M
https://youtu.be/x8ptwBpWF-E

Date

Nov 16 2019

Time

22:00

More Info

Read More

Location

Muziekcafé
Helmond
REGISTER
QR Code