Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Alcatrazz ft. Graham Bonnet

Fans van klassieke heavy rock zullen direct opveren bij het horen van de naam Alcatrazz.
Het begon allemaal met zanger Graham Bonnet. In 1968 (!!) maakte deze Engelsman al deel uit van het legendarische duo The Marbles (inderdaad, van het overbekende ‘Only One Woman’)en na een uitstapje bij Rod Stewart kwam hij even later bij Rainbow terecht, de band rondom de oud Deep Purple leden Richie Blackmore en Roger Glover. Wie kent niet de klassieke hardrock songs als ‘Since You’ve Been Gone’ en ‘I Surrender’?!
Hij kon zijn draai bij Rainbow echter niet vinden en na een soloalbum in 1981, richtte hij Alcatrazz op, met op gitaar het Zweedse fenomeen Yngwie Malmsteen. Het debuutalbum ‘No Parole From Rock And Roll’ mag zonder twijfel een mijlpaal in de geschiedenis van de heavy rock genoemd worden. Dat album werd in 1985 opgevolgd door het album ‘Disturbing The Peace’ met dit keer niemand minder dan Steve Vai op de 6 snaren.

Ja, en nu gaan de tijden van Alcatrazz dus herleven! Met natuurlijk Graham Bonnet achter de microfoon en met de originele keyboardspeler Jimmy Waldo ook in de line up. Met Mark Benquechea en Beth-Ami Heavenstone heeft de band een meer dan solide ritmesectie en met gitarist Joe Stump heeft het huidige Alcatrazz een gitarist in de gelederen die moeiteloos de ongelooflijke partijen van zowel Malmsteen als Vai kan reproduceren.

Dit wordt dus een avond gevuld met het onvergetelijke werk van Alcatrazz, aangevuld met enkele songs van Rainbow, Michael Schenker Group en Impellitteri.

Date

Oct 08 2019

Time

20:30

More Info

Read More

Location

Cacaofabriek
Helmond
REGISTER
QR Code