Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Ensnared – Inimicus Generis Humani
Dark Descent Records
Release datum: 14 februari 2020
Tekst: Pim Blankenstein – 05 februari 2020
“Kortom, rauwe, haatvolle death metal.”
7.8/10

Twee jaar na het verschijnen van ‘Dysangelium’ verschijnt het tweede album van het Zweedse duo Ensnared. De band trok opnieuw naar de plaatselijke Black Path Studios, die ooit opgezet is door Andy La Roque (King Diamond) en nu gerund wordt door de mannen van RAM (zoals je in dit interview met Ensnared kunt lezen).

Ze namen weer een venijnig klinkend album op. ‘Inimicus Generis Humani’ vertoont veel raakvlakken met de voorganger; zowel qua sound als het gebruik van interludia. Wat betreft dat laatste is er wel een vergelijking te trekken met Necros Christos. Als generatiegenoten kun je Ensnared ook wel in rijtje plaatsen met bands als het hiervoor genoemde Necros Christos of Vorum en Degial. Voor de muzikale invloed op Ensnared kun je in een verder verleden kijken en moet je denken aan het vroege werk van Morbid Angel, Necrovore, Grotesque, Treblinka en consorten. Kortom, rauwe, haatvolle death metal. Het contrast met de eerder genoemde interludia is groot, maar daardoor komen de andere songs wel dubbel zo intensief over. Als geheel is dit een interessant en onderhoudend album waar liefhebbers van old-school death metal maar ook black metalfans van kunnen genieten.

Deze release is overigens ook weer een coproductie tussen het Amerikaanse Dark Descent Records en het Ierse Invictus Productions, en verschijnt op zowel vinyl als CD.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.