Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Electric Callboy – Tekkno
Century Media Records 
Release datum: 9 september 2022
“Electric Callboy geeft je energie, vrolijkheid en houdt het toch eenvoudig. Na een halve luisterbeurt, kan je elk nummer al meezingen. Dat is iets waar heel wat andere bands na jaren oefenen maar niet in lijken te slagen”
8.5/10
Koen de Waele  I 9 maart 2022

Of je houdt ervan of je haat het maar je kan het niet naast je leggen: Electric Callboy (tot voor kort Eskimo Callboy) is hot en hip. De band zelf bestaat al jaren maar kon het nooit echt verder brengen dan de gemiddelde metalcoreband met af en toe eens een aanstekelijk nummer. Het is pas toen frontman Sebastian Biesler vertrok in 2019 en verder deed met zijn GHØSTKID dat het tij begon te keren.

Allereerst werd Nico Sallach (die je misschien nog kent van het ter ziele gegaan To the Rats and Wolves) met zijn gouden stem binnengehaald als tweede zanger. Dan was het alsof de band een nieuwe formule uitvond door happy metalcore te mengen met techno en dat alles met een flinke scheut humor erbij. Zo werd het in 2020 uitgebrachte ‘Hypa Hypa’ een heuse wereldhit. Het had wel als gevolg dat de band een halve naamsverandering invoerde om niet kwetsend over te komen.

Ook zijn ze goed mee met het hele sociale media gegeven en de overheersing van muziekplatforms boven reguliere albums. Van de tien nummers op ‘Tekkno’, werden er al vijf uitgebracht als single met telkens een waanzinnig grappige video erbij. ‘Pump It’ en ‘We Got The Moves’ heeft iedereen wel als eens gehoord. ‘Fuckboi’ is een zachter nummer met een hoog popgehalte erin. ‘Spaceman’ mag dan wel een stuk Duitse rap (van een zekere Finch) bevatten, alweer laat het zo een lekker pompend ritme horen. Geen enkel nummer verveelt. ‘Arrow Of Love’ begint lucht waarna metalcore overneemt. Die afwisseling tussen de engelenzang van Niko met de hardere en meer metalcore gerichte stukken die worden ingezongen door Kevin werken enorm goed. ‘Parasite’ begint met een heel stevige technobeat en gaat verder met deathcore. Erg verrassend is de onlangs uitgebrachte single en video ‘Hurrikan’. Het begint als een onvervalste Duitse schlager (inclusief de foute kledij en danspasjes). Halverwege wordt de band aangevallen en uiteengerukt door een horde zombies en dat op loeiend harde deathcore met pig screams. Afsluiter is ‘Neon’: een emotievol pop en rocknummer.

Electric Callboy geeft je energie, vrolijkheid en houdt het toch eenvoudig. Na een halve luisterbeurt, kan je elk nummer meezingen. Dat is iets waar heel wat andere bands na jaren oefenen maar niet in lijken te slagen. Conservatieve metalfans gaan het niets vinden. Maar heel wat anderen vinden dit gewoon waanzinnig.