Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Dynazty – The Dark Delight
AFM Records
Release datum: 03 april 2020
Tekst: Wim Rueter – 22 maart 2020
“Op ‘The Dark Delight’ bevestigt zanger Nils Molin tot de top van de nieuwe vocalisten in het metalwereldje te behoren.”
8.4/10

Het uit Zweden afkomstige Dynazty brengt met ‘The Dark Delight’ hun zevende album uit. Dat is best productief voor een band die pas in 2009 het levenslicht zag. Met de succesvolle vorige release ‘Firesign’ had de band de lat hoog gelegd voor deze opvolger dus is de vraag natuurlijk of de hoge verwachtingen voor de nieuwe plaat ook waargemaakt kunnen worden.

Dynazty heeft de productie van ‘The Dark Desire’ zelf verzorgd en liet het mixen over aan Jacob Hansen (onder andere bekend van Volbeat, U.D.O.en Amaranthe), dus dat zit wel goed. De kamerbrede productie is ook hoognodig om de bombastische nummers tot zijn recht te laten komen. De keyboards spelen ook nu weer een prominente rol in de songs. Op ‘The Dark Delight’ bevestigt zanger Nils Molin tot de top van de nieuwe vocalisten in het metalwereldje te behoren. Tegenwoordig beunt Molin ook bij bij zijn landgenoten Amaranthe. Dynazty blijft, voorlopig, echter zijn eerste prioriteit, maar het zou mij niet verbazen als Molin nog eens een toptransfer maakt naar een band van naam en faam. Over Amaranthe gesproken, zanger Hendrik Englund Wilhelmsson levert onder zijn alter ego GG6 in ‘Sound To Silence’ een vocale bijdrage. Een sterke track overigens en meteen één van de stevigste van het album. Tegenhanger van dit nummer is het wat meer ingetogen ‘Hologram’. Hier krijgt Molin de gelegenheid te schitteren en pakt deze kans met al zijn stembanden aan. Dynazty trekt de lijn in muzikaal opzicht door waar die met ‘Firesign’ eindigde.

Beroepsazijnpissers zullen al snel zeggen dat ‘The Dark Desire’ een herhalingsoefening is. Natuurlijk, alle herkenbare elementen vind je op ‘The Dark Desire’ weer terug, maar toch zijn er subtiele veranderingen. De nummers lijken iets hitgevoeliger te zijn doordat refreinen een hoger ‘oorwurm’ gehalte hebben, al wordt dat in een nummer als ‘Heartless Madness’ iets te ver doorgedreven naar mijn smaak, en een track als ‘The Man And The Elements’ met zijn folk invloeden is toch ook weer eens iets anders. Uiteindelijk blijft Dynazty op koers liggen om de naamsbekendheid te vergroten en meer zieltjes te winnen voor hun muziek. De fans die er al zijn, zullen met ‘The Dark Desire’ weer een groeibriljante aan hun collectie kunnen toevoegen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.