Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Dissorted – The Final Divide
MDD Records
Release datum: 25 oktober 2019
Tekst: Henk Biesterveld – 26 oktober 2019
“Ik zou het statement van melodie dan ook met een korreltje zout nemen want de band speelt gewoon compromisloze keiharde thrash.”
7.8/10

Ze zijn er nog steeds en blijven maar komen. Talentvolle thrash bands die het metalen hart op de juiste plek hebben zitten en muziek maken alsof hun leven ervan afhangt. Dissorted uit München is wederom zo’n voorbeeld. Het debuut van deze Duitsers die de band in 2004 oprichtte en een herstart beleefde in 2009 bevat tien thrash songs van formaat. Zelf spreekt men van melodieuze thrash met invloeden van Exodus, Testament en Iced Earth. Giet daar nog wat Destruction en Kreator bij en dan kom je een heel eind in de goede richting.

Vol gas ramt men de tien nummers erdoor alhoewel er in ‘The Temple’ een stukje met akoestische gitaren te horen is. Lang duurt dit echter niet en al gauw is die zo kenmerkende thrash beat weer terug. Ik zou het statement van melodie dan ook met een korreltje zout nemen want de band speelt gewoon compromisloze keiharde thrash en het razende ‘Picasso Warhead’ en opener ‘Aggressor-Protector’ zijn daar de beste voorbeelden van. Dit is gewoon een goede plaat van Dissorted alhoewel iets meer afwisseling in tempo en intensiteit nodig is om van een volgend album een echte knaller te maken. Wat dat betreft is het afsluitende ‘Black Sea’ hopelijk een voorbode van wat er nog komen gaat. Een song die er met kop en schouders bovenuit steekt en zich kenmerkt door tempo en dynamiek wisselingen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.