Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Disowning – Human Cattle
Xenokorp Records
Release datum: 12 juli 2019
Tekst: Berto Huizinga – 26 juni 2019

“De invloeden van bijvoorbeeld Immolation zijn duidelijk aanwezig, maar het klinkt daarnaast ook volwassen.”

4.2/5

Zonder ook maar een noot van de muziek te hebben gehoord, weet je aan de hand van de albumhoes en het bandlogo dat je met death metal te maken hebt. Het betreft hier Disowning, een Frans/Canadese band die met `Human Cattle` hun debuutalbum uit brengt. Laag gestemde gitaren, een lage grunt en veel vertragingen in de songs, het geeft de stijl iets doom-achtigs, hoewel het natuurlijk zonder twijfel logge, brute death metal is.

Opener `Ghost Area` heeft naast de logge vertragingen ook een felle, bijna melodieuze gitaarsolo. De band probeert dus duidelijk buiten de bekende lijntjes te kleuren. `Battle Of Neverness` heeft dan weer een lekkere groove die het nummer bijeen houdt. De gitaarlijnen hebben wel iets weg van Immolation en tijdens `Another Piece In My Collection` horen we iets van een mooie melodie en trapt men het gaspedaal verder in dan ze gewoon zijn. De kracht van de band zit hem in de ijzersterke riffs, die ieder nummer hun karakteristieke sound geven. Rode draad door alle nummers is ook de lekkere grunt van zanger Jesus `The Butcher`, terwijl ook de basgitaar duidelijk te horen is en alle ruimte krijgt om zich te laten horen. `Intoxicated By This Illusion` heeft ook weer een lekker tempo en hier is het drumwerk iets dat opvalt, alle gaatjes vullend zonder irritant aanwezig te zijn.

Er staat dus eigenlijk geen slecht nummer op dit album, dat zich als veelzijdig laat benoemen, met de invloeden van bijvoorbeeld Immolation duidelijk aanwezig, maar het klinkt daarnaast ook volwassen en alles bij elkaar maakt dat `Human Cattle` gewoon een uitstekende death metal plaat.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.