Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Defy The Curse – Horrors of Human Sacrifice
Hammerheart Records
Release datum: 13 januari 2023
“Een album waar de voorliefde voor ouderwetse Zweedse death metal van afloopt en die beruchte HM-2 pedaal duchtig aangetrapt wordt”
9/10
Koen de Waele I 20 januari 2023

Twaalf nummers van elk om en bij de drie minuten gaat Defy The Curse lekker te keer. Bewijzen hoeven ze zich al lang niet meer en die platen waar het speelplezier van afdruipt zijn meestal de beste. Dat hoor je al van bij opener ‘Leading Into The Realm Of Torment’ waar drummer Bjorn Surminski het tempo genadeloos omhoog jakkert. De zangpartijen worden agressief uitgebruld en die zagende riffs met aardig leadgitaarwerk ertussen in zorgen voor een uitstekend nummer. Het volgende ‘Existence Consumed’ laat nog meer stevige en uitstekende ritmes horen waarbij elke death metalfan de vingers bij kan aflikken.

Er is meer dan voldoende afwisseling voorzien want op ‘The Tower Of Suffering’ gaat men aanvankelijk wat de doom richting uit om dan ineens het tempo omhoog te drijven met uitstekende refreinen erbij. Soms wordt er van start gegaan met een korte drumsolo, een korte sampler of een langer stuk gitaarwerk. Telkens hoor je wel iets origineels en weet de band verrassend voor de dag te komen. Defy The Curse laat hierbij horen hoe echte old school death metal moet klinken.