Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Dee Snider – Leave A Scar
Napalm Records
Release datum: 30 juli 2021
“Aan de basis ligt de muziek waarmee Dee met Twisted Sister onsterfelijk is geworden, maar de formule is verdraaid goed met de tijd meegegaan. Duister, groovy en soms bijna meer thrash dan heavy metal, ‘Leave A Scar’ klinkt als een klassieker, maar geen seconde ouderwets.”
8.5/10
Jori van de Worp  I 20 juli 2021

Drie jaar na het uitstekende ‘For The Love Of Metal’ komt de legendarische Dee Snider met een opvolger van zijn soloproject. ‘Leave A Scar’ trekt de lijn door die we van de excentrieke Amerikaanse zanger kunnen verwachten: bruut, recht voor z’n raap en gewoon lekker ouderwets heavy. Op de openende titelsong laat Dee er geen gras over groeien. Hij schreeuwt het eruit: dit blijft hij doen tot hij erbij neervalt! Geen vervelende boodschap voor de metalheads, want Dee rockt nog altijd zoals hij dat inmiddels al veertig jaar doet.

Kenners van Dee Snider weten wat ze muzikaal kunnen verwachten. Aan de basis ligt de muziek waarmee Dee met Twisted Sister onsterfelijk is geworden, maar de formule is verdraaid goed met de tijd meegegaan. Duister, groovy en soms bijna meer thrash dan heavy metal, ‘Leave A Scar’ klinkt als een klassieker, maar geen seconde ouderwets. De band van Snider, die in 2018 weer eens geheel is vervangen, bestaat uit onder andere muzikanten van Toxic Holocaust en Holy Mother. Ervaring en muzikaliteit genoeg dus en dat wordt maximaal benut, zo is wel te horen aan de strakke basis en vlammende solo’s. Naast het zinderende titelnummer zijn het ‘All Or Nothing More’, ‘Before I Go’ en de tragere maar verdomd krachtige afsluiter ‘Stand’ die dezelfde “rock ‘till we drop” boodschap uitdragen. Zwaarder en donkerder zijn stukken als ‘Down But never Out’ en ‘Time To Choose’ die echt zuivere thrash zijn. Hier staan stukken tegenover die meer de rockerige sfeer van Twisted Sister sfeer ademen, vooral ‘Open Season’ en ook ‘S.H.E.’ horen daarbij. Ondanks de diversiteit aan stijlen is het geen los zand, vooral de uitstekende productie van Jamey Jasta, de brulboei van Hatebreed, zorgt ervoor dat alles keurig samensmelt tot één geheel. Dat geheel, nogmaals, draagt de titel ‘Leave A Scar en is net als ‘For The Love Of Metal’ verplichte aanschaf voor alle fans van de klassieke variant van ons geliefde metalen genre.