Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Death Dealer – Conquered Lands
Steel Cartel Records
Release datum: 13 november 2020
“Ross the Boss heeft zijn verleden met Manowar niet nodig om een goed potje muziek aan de man te brengen: ‘Conquered Lands’ kan dat prima op eigen kracht en kwaliteit.”
7.9/10
Erik Boter I 29 oktober 2020

Ross the Boss behoeft eigenlijk geen nadere introductie. De man heeft zichzelf als gitarist en mede-oprichter van Manowar behoorlijk in de kijker gespeeld in de metal wereld. Tegenwoordig speelt hij gitaar in zijn eigen Ross the Boss ensemble maar ook in de heavy metal band Death Dealer. Ross is echter niet degene die de aandacht naar zicht toe trekt op het nieuwe Death Dealer album ‘Conquered Lands’. Die eer gaat naar zanger Sean Peck, een geweldenaar die je wellicht kent van de bands Cage en The Three Tremors (met Ripper Owens) en ook naar bassist Mike Lepond (in welke band heeft die man niet gespeeld?) die de nummers volstopt met heerlijke tegendraadse (en als ik het goed hoor fretloze) basloopjes.

Als je naar de songtitels kijkt, weet je ongeveer wat je kunt verwachten: ‘Conquered Lands’, ‘Hail to the King’, ‘Slay or be Slain’. Melodieuze gitaargeorienteerde spierballenmetal is wat Death Dealer je te bieden heeft. De muzikanten beheersen hun instrumenten zonder uitzondering bijzonder goed (Death Dealer wordt verder gecompleteerd door tweede gitarist Stu Marshall en op drums Steve Bolognese over wiens achternaam ik geen grapjes zal maken). De nummers zijn doorspekt met heerlijk twin-gitaarwerk en de ritmesectie van Marshall en Bolognese staat als een huis. Met Sean Peck kun je als band veel kanten op. De man is gezegend met een geweldige rock-strot. Alleen op de nogal cheesy ballade ‘22 Gone’ komt hij wat mij betreft niet goed uit de verf. Gelukkig kun je nummers ook overslaan want het navolgende, afsluitende ‘Born To Bear The Crown’ hakt er daarna meedogenloos in, al giert Peck op dit nummer hier en daar de bocht uit.

Ross the Boss heeft zijn verleden met Manowar niet nodig om een goed potje muziek aan de man te brengen: ‘Conquered Lands’ kan dat prima op eigen kracht en kwaliteit.