Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
De Arma – Nightcall (EP)
Silent Future Recordings
Release datum: 6 mei 2022
“De muziek die De Arma nu maakt ligt in de lijn van The Fields Of The Nephilim en Sisters Of Mercy. Anderzijds hebben ook Depeche Mode en Paradise Lost ten tijde van ‘One Second’ en ‘Host’ hun sporen nagelaten”
7.9/10
Vera Matthijssens  I 13 mei 2022

Bij aanvang was dit een Zweeds/Engels trio dat atmosferische black metal maakte, in de stijl van Fen, de band van bandlid Frank Allain alias The Watcher. Post rock invloeden gaven het meer en meer een zweverige sfeer, maar het zijn vooral de new wave en gothic rock invloeden die tegenwoordig de overhand krijgen.

Ongeveer een jaar geleden kwam ‘Strayed In Shadows’ uit en dat was een rustige, sfeervolle plaat waarop The Watcher niet meer te bespeuren was. Op die manier gaat men nu verder met een EP ‘Nightcall’ met drie lange songs waarop oprichter Andreas Petterson de diepe gothic stem handhaaft. Hij wordt wel meer dan voorheen van achtergrondzang voorzien door Maria Oja die in de laatste track ook wat leadzang doet. De muziek die De Arma nu maakt ligt in de lijn van The Fields Of The Nephilim en Sisters Of Mercy. Anderzijds hebben ook Depeche Mode en Paradise Lost ten tijde van ‘One Second’ en ‘Host’ hun sporen nagelaten. Veel keyboards dus, kordate zang op duistere toon en heel af en toe een gitaarsolo. De drie songs zijn rustig luistervoer voor bij de open haard en het artwork toont de ideale omstandigheden om je even een klein half uurtje te wagen aan vrij gladjes geproduceerde gotische rock.