Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Cult Of Scarecrow – Tales Of The Sacrosanct Man
Wormhole Death Records/Sounds Of Hell
Release datum: 10 september 2021 
“Het album klinkt in zijn geheel een pak gelaagder en luistervriendelijker dan zijn voorganger en laat een band horen die je zeker nog gaat tegenkomen in de toekomst”
8.5/10
Koen de Waele I 20 augustus 2021

Drie jaar na de release van hun debuut-EP ‘Cult Of Scarecrow’ https://lordsofmetalarchive.nl/nl/reviews/view/id/38222

komen deze Oost-Vlamingen met het vervolg en volwaardige debuut ‘Tales Of The Sacrosanct Man’. Persoonlijk kan ik maar weinig bands opnoemen die zo gegroeid zijn. Waar de EP eerder lange doomachtige nummers bevatte, is het geluid nu geëvolueerd tot een zwaardere rockplaat met heavy metalinvloeden maar ook grunge en stoner en mooie stukken keyboards met een vette knipoog naar die zalige jaren tachtig. Er waren in de drie jaar wel enkele bezittingswijzigingen maar deze komen het eindresultaat alleen maar ten goede. Openen doen ze met ‘Sacrosanct Men’, een nummer dat opvalt door dat melodieuze zware gitaargetokkel met een wel erg duister kantje dat later nog terugkomt in het nummer. Zanger Filip is immens in zijn rol gegroeid en zorgt samen met een sterke vocale achtergrondsectie voor opmerkelijke en solide zangpartijen.Het volgende ‘Lazarus’ begint helemaal anders namelijk met zo een typisch jaren tachtig stukje keyboards. Met zijn alweer uitstekende refreinen bouwt het zichzelf op tot alweer een zalig nummer. Nog zo een paar sterkhouders zijn het langere ‘Pitch Black’ dat de perfecte fusie laat horen tussen rock en metal en ‘This Blood’s For You’. Het gaat van start met een kerkorgel en religieus aandoende koorzang en een leuke verwijzing naar Black Sabbath.

Het album klinkt in zijn geheel een pak gelaagder en luistervriendelijker dan zijn voorganger en laat een band horen die je zeker nog gaat tegenkomen in de toekomst.