Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Corpsegrinder – Corpsegrinder
Perseverance Music Group
Release datum: 28 februari 2022
“Als hekkensluiter ‘Vaguely Human’ stilaan wegebt, besef je dat je net naar een van de betere death metal albums van 2022 aan het luisteren was.”
8.8/10
Koen de Waele I 14 februari 2022

Grote paniek in Death Metal-land toen het nieuws bekend raakte dat de wegen tussen Cannibal Corpse en zanger Chris Barnes in 1995 gingen scheiden. Ene George ‘Corpsegrinder’ Fisher, die deel uitmaakte van Monstrosity, kwam in zijn plaats. Ondertussen mag je gerust zeggen dat Barnes’ Six Feet Under een derderangs band geworden is en staat Cannibal Corpse nog steeds aan de top van de death metalscene. Een jaartje nadat hun laatste album ‘Violence Unimagined’ uitkwam, verschijnt nu het eerste soloalbum van George onder de naam Corpsegrinder. Daarbij kreeg hij de hulp van producers Neck Bellmore (Dee Snider/Kingdom Of Sorrow) en Jamey Jasta (Hatebreed). Het album met de naam ‘Corpsegrinder’ verschijnt zelfs via het label van Jasta: Perseverance Music Group. Muzikale ondersteuning gebeurde door gitarist/bassist Charlie Bellmore en drummer Nick Bellmore die tegenwoordig bij Dee Snider spelen. Met zo een namen aan boord, kan er eigenlijk al niet veel misgaan. Integendeel, ‘Corpsegrinder’ staat garant voor een half uurtje death metal van de bovenste plank waar niet zo meer de technische kant werd uitgegaan maar eerder een rechttoe rechtaan richting waarin lekker brutaal gespeeld wordt.

Erik Rutan, de nieuwe gitarist van Cannibal Corpse, doet nog mee in opener ‘Acid Vat’ en het nummer schiet vooruit. Die uit duizend-en- een herkenbare brullende gruntstem van mister Corpsegrinder zelf brult zich overal doorheen. Alles past perfect bij elkaar en stuwt zichzelf met stevige kracht en snelheid naar voor. Wat kan het leven toch heerlijk zijn met zo een no-nonsense pure death metalplaat Soms wordt er eventjes wat gas teruggenomen zoals op ‘Death Is The Only Key’ of ‘Master Of The Longest Night’ Dat laatste heeft zelfs een wat doomige inslag met een duister tintje en de muziek past perfect bij de titel. Als hekkensluiter ‘Vaguely Human’ stilaan wegebt, besef je dat je net naar een van de betere death metalalbums van 2022 aan het luisteren was. George Corpsegrinder bewijst alweer hij toch een van de beste grunts ter wereld produceert. Een speciale vermelding gaat trouwens naar het artwork waar George het als een soort hulk opneemt tegen hordes rottende zombies.