Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Coronatus – The Eminence Of Nature
Massacre Records
Release datum: 29 november 2019
Tekst: Jori van de Worp – 19 november 2019
“Er zijn legio voornamelijk Nederlandse bands die dit kunstje net wat beter onder de knie hebben dan Coronatus, in mij hebben ze dus geen nieuwe fan.”
6.5/10

Inmiddels ben ik al recensent nummer zoveel bij Arrow Lords Of Metal die de eer krijgt een plaatje van het Duitse Coronatus te beschrijven. Ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat de band mij nog onbekend was toen ik begon aan ‘Eminence Of Nature’. Die kennismaking bevalt me best redelijk, maar niet overweldigend.

Coronatus is Within Temptation achtige “pop-gothic” gemixt met heel wat folky elementen, en daarover een behoorlijke hippiesaus, wat direct al duidelijk wordt uit de songtitels als ‘No Planet B’ en ‘Midsommar’. De muziek komt op het eerste opzicht vooral erg rommelig over, en hoewel dat een zeker charme geeft werkt het op den duur wel erg storend. De aandacht van de mooie diverse vocalen die je krijgt met wel drie vocalisten is bij mij daarom telkens van korte duur, en die vocalen zijn daarbovenop ook niet altijd even zuiver. Erg onder de indruk ben ik wel van een ballad als ‘Echo Of Souls’, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van al die verschillende stemmen. ‘The Place I Love’ neemt wat terug op het bombast en laat wat meer metal doorklinken, juist deze afwisseling maakt het tot een hoogtepunt op het album. Over het algemeen is het helaas geen album wat ik in de categorie bovengemiddeld zou plaatsen. Daarvoor is het aantal zwakke songs te hoog en de muziek te chaotisch. Er zijn legio voornamelijk Nederlandse bands die dit kunstje nét wat beter onder de knie hebben dan Coronatus, in mij hebben ze dus geen nieuwe fan. Wel interessant om te vermelden is dat de volledig instrumentale versie van het album ook is bijgevoegd.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.