Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Collision – The Final Kill
Hammerheart Records
Release datum: 17 april 2020
“Energiek, bruut, chaotisch maar ook strak en overzichtelijk, het is een mirakel dat het allemaal in songs van circa twee minuten past.”
8/10
Berto I 23 april 2020

De Nederlandse grindcore band Collision heeft vorig jaar besloten er mee te stoppen na bijna twintig jaar noeste arbeid. Als afscheidscadeau heeft de band nog even een mini CD opgenomen in de Toneshed Recording Studio en de zeven songs laten even duidelijk horen dat de scene een pareltje gaat verliezen.

Gestructureerde chaos, dat is de beste omschrijving die je kan geven als het om de muziek van Collision gaat. Het is de ideale (snoeiharde) mix van metal en hardcore. Vanaf opener ‘Sweet Vermin’ tot afsluiter ‘Savage Executioner’ laat de band horen dat goede grindcore niet geïmporteerd hoeft te worden. Energiek, bruut, chaotisch maar ook strak en overzichtelijk, het is een mirakel dat het allemaal in songs van circa twee minuten past. Veel kan je er ook weer niet over zeggen, want tijdens het schrijven van deze recensie heeft ‘The Final Kill’ al drie rondjes gedraaid (want het blijft grindcore natuurlijk). De productie is ook lekker, de gitaarsound lekker rauw en de drums klinken vol. Met titels als ‘Shattered Glass And Severed Heads’ en ‘Intense Infestation’ zit je ook op tekstueel gebied weer gebakken en kunnen we alleen maar met een glimlach afscheid nemen van Collision.