Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Collateral – Collateral
Roulette Media Records
Release datum: 21 februari 2020
Tekst: Wim Rueter- 12 februari 2020
“Muzikaal staat Collateral met één been in de jaren tachtig, met het andere been zetten de mannen misschien wel koers naar een mooie carrière.”
7.8/10

Tot vijf jaar geleden probeerden zanger Angelo Tristan en bassist Jack Bentley-Smith met de Angelo Tristan Band potten te breken. Het geheel liep niet zoals gehoopt, maar nadat gitarist Todd Winger en drummer Ben Atkinson toetraden werd de naam in Collateral omgedoopt. Vanaf dat moment rolde de band zijn masterplan uit. De eerste stap was de EP ‘4 Shots!’ in 2018. Nu is het eerste gelijknamige album een feit.

Wat meteen opvalt is de zeer goede productie die prima aansluit bij de Amerikaanse rocksound van de band. Hier en daar sijpelen er wat country invloeden door (‘Midnight Queen’), maar stevige rock voert de boventoon. Als je bands als Danger Danger een warm hart toedraagt, dan kan Colleteral je aangenaam verrassen. Zanger Tristan beweert dat dit album openstond voor alle mogelijke invloeden, maar zo avontuurlijk is het nu ook weer niet. Tristan heeft een goede stem, Winger weet de snaren goed te raken en Bentley-Smith en Atkinson smeren het geheel als ritmesectie degelijk dicht. Met stevige rockers als ‘Mr. Bigshot’ en ‘Lullaby’ weet de band het meest te overtuigen, maar ook een ballad als ‘Get Back To You’ wordt goed neergezet volgens de Hair Metal receptuur zoals we die uit een grijs verleden van bands als Warrant of Danger Danger kennen. Muzikaal staat Collateral met één been in de jaren tachtig, met het andere been zetten de mannen misschien wel koers naar een mooie carrière. Wie weet?

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.