Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Cellar Twins – Dualty
Self Released
Release datum:  07 december 2019
Tekst: Cor Schilstra – 09 februari 2020
Deze luitjes kunnen dus echt wel wat, maar mij als luisteraar overtuigen lukt maar bij vlagen, en mijn aandacht vasthouden lukt met deze liedjes niet.”
6/10

Het Belgische Cellar Twins is geen duo, maar bestaat uit vier personen, waaronder een vrouwelijke bassist. De band is ooit gestart als tweetal, door gitarist Jeff en drummer Francesco, maar voor de meeste luisteraars zal zanger/gitarist Carl de grootse stempel op het geheel drukken. De alternatieve metal komt op mij een beetje over als een (niet geheel geslaagde) mix van Sepultura, Linkin Park, Nickelback en Soundgarden. Soms heeft de groove metal, dan weer de nu-metal en soms een grunge benadering de overhand; het zou een interessante mix kunnen opleveren, zelfs voor mij met een selectieve allergie voor nu-metal. Een van de weinigen die daar (met minimale grunge component) wel behoorlijk in geslaagd is, en ook door Cellar Twins als inspiratiebron wordt gezien, is de Amerikaanse band Killswitch Engage.

Hiermee is Cellar Twins echter nog niet te vergelijken. De productie is misschien ook niet optimaal, maar je hoort zeker potentie op muzikaal-technisch vlak. Misschien moet het soleren juist een beetje getemperd worden, want die als vingeroefening klinkende notenwatervallen die te pas en te onpas om de oren vliegen, zijn niet altijd even prettig. Die kwaliteiten kunnen ook best in de juist wel erg smaakvolle akoestische riedels in de rustige passages tentoon gespreid worden. De drums en de baspartijen zijn zeker van bovengemiddeld niveau, maar gaan zich niet te buiten aan overdreven capriolen. De zang kan vooral in de lagere grunge-achtige stukken leuke dingen doen, maar wanneer ik in sommige stukken bijna aan Green Day moet denken, dan is het bij mij behoorlijk afgelopen.

Deze luitjes kunnen dus echt wel wat, maar mij als luisteraar overtuigen lukt maar bij vlagen, en mijn aandacht vasthouden lukt met deze liedjes niet. Mocht de mix van bovengenoemde namen jou wel wat lijken, dan moet je dit echter zeker eens proberen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.