Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
CB3 – Aeons; Live Session
The Sign Records
Release datum: 15 januari 2021
“Deze band is denk ik nog veel beter in een kleine zaal, waarbij je als toeschouwer deze beleving van de bandleden kan zien en horen, waardoor je zelf meegetrokken kan worden.”
7.5/10
Cor Schilstra I 06 januari 2021

De voorganger ‘Aeons’ van CB3 (Charlottas Burning Trio) was een van de weinige releases van mijn huisleverancier The Sign Records die mij tot nu toe compleet ontgaan was, maar met de live EP ‘Aeons; Live Session’ kan ik de achterstand enigszins inhalen. Drie van de vijf tracks van ‘Aeons’ zijn ditmaal live uitgevoerd. In hoeverre ze echt anders zijn, heb ik niet gecheckt, maar zowel ‘Acid Haze’ als ‘Sonic Blaze’ zijn een aantal minuten langer in uitvoering dan het studio origineel. De instrumentale, psychedelische, prog taferelen met jazz en stoner elementen zijn natuurlijk wel heel geschikt voor een live jam partij en dit drietal nummers smaakt ondergetekende dan ook best aardig.

De muzikanten beheersen in ieder geval hun instrumenten op een zeer behoorlijk niveau, waarbij de ritmesectie een solide en binnen de lijnen creatieve basis vormt, voor de (soms iets te) freaky gitaar. Op de video’s is te zien dat zowel bas als gitaar een aardig assortiment effecten ter beschikking heeft, maar gelukkig is dit niet een enorme overdaad aan bakjestrappen en knopjesdraaien. Natuurlijk zal een naam als Pink Floyd kunnen opduiken, maar bijvoorbeeld qua spanningsboog en delaygebruik is er in die zin nog zeker iets te ontwikkelen. Zelf kunnen ze in ieder geval behoorlijk “in hun muziek” zitten en een stuk sferische beleving overbrengen. Deze band is denk ik nog veel beter in een kleine zaal, waarbij je als toeschouwer deze beleving van de bandleden kan zien en horen, waardoor je zelf meegetrokken kan worden. Een band voor de eerste Nederlandse editie van The Sign Fest?