Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Bring Out Your Dead – Bring Out Your Dead
Art Gates Records
Release datum: 26 juni 2020
“Dit zal prima kost zijn voor de oude grungeheads die terug verlangen naar het tijdperk waarin Cornell, Staley en Cobain de dienst uit maakten, maar verder is het niet bijster boeiend voor de rest van de wereld.”
6.5/10
Job van Dongen I 30 juni 2020

Bring Out Your Dead, mogelijk verwijzend naar een beroemde sketch van Monty Python, is een Spaans collectief dat via Art Gate Records recentelijk hun debuut heeft uitgebracht. Hun stijl is het best te omschrijven als een mix van heavy rock met hier en daar een progressieve, moderne grungy twist. Het gitaarwerk laat zich leiden door invloeden van Alice in Chains, Chevelle en Alter Bridge met wat meer progressieve runs en hier en daar wat Soundgarden. Men giert van ietwat thrashy hardrock naar simpele cleane passages.

Helaas mist de sound echter wat ballen en dat is vooral te wijten aan de productie die eerder archaïsch klinkt dan fris en pakkend. De gitaartone is het duidelijkste voorbeeld – men heeft gekozen voor een typische grungy tone terwijl de soms best technische riffs roepen naar een bijtender geluid. Ook lijkt men te veel te willen. Lompe 80s gitaarsolo’s doorspekken nummers waar die solo’s echt niet nodig zijn en er wordt erg veel geswitcht tussen verschillende stijlen zonder dat daar echt een doel voor lijkt te zijn geweest. De band lijkt veelzijdigheid te verkiezen boven inhoud en daardoor voelen de elektronische interludes / ballads als ‘Mad Girl’s Love Song’ en ‘Outrun’ des te misplaatster. Dit zal prima kost zijn voor de oude grungeheads die terug verlangen naar het tijdperk waarin Cornell, Staley en Cobain de dienst uit maakten, maar verder is het niet bijster boeiend voor de rest van de wereld.