Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Blakk Old Blood – Sloth
Hexencult
Release datum: 11 februari 2023
“Er is voor fans van Hellhammer en andere rauwe old school black metal ook op deze vierde EP wederom voldoende te genieten”
8.2/10
MoL I 24 februari 2023

Het is een tijdje stil geweest rond het Zwitserse Blakk Old Blood. Na drie hoofdzonden te hebben behandeld tot 2017 is het een aantal jaren rustig geweest. Alvorens over hoofdzonde ‘Sloth’ te beginnen is het goed te weten dat ’Pride’, ’Wrath’ en ’Greed’ door hun huidige platenmaatschappij Hexencult op Bandcamp zijn gezet, waar inmiddels ook ’Sloth’ zowel digitaal als op cassette verkrijgbaar is.

Blakk Old Blood behandelt ditmaal hoofdzonde ‘Sloth’, of in het Nederlands luiheid, maar dat betekent allerminst dat Blakk Old Blood zich er gemakkelijk vanaf maakt. De vier nummers op de EP (of vijf als je het intro meerekent) duren in totaal ruim 32 minuten. De band geeft invulling aan het thema door op verschillende momenten het tempo naar beneden te schroeven, wat de nummers soms een bijna doom‑achtige sfeer geeft. Dat neemt niet weg dat de kenmerkende riffs van Blakk Old Blood immer aanwezig zijn. De snellere stukken worden afgewisseld met scherpe, hypnotiserende riffs. Zodoende is er voor fans van Hellhammer en andere rauwe old school black metal ook op deze vierde EP wederom voldoende te genieten.