Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Ben Blutzukker & Snowy Shaw – Metalhead
SELF RELEASED
Release datum: 30 april 2021
“De Lego clip zit bomvol easter eggs over de rijke geschiedenis van onze geliefde muziek. Er zijn bekende Lego metalheadjes te vinden, en ook zijn er met Lego gebouwde referenties naar monumentale werken uit ons genre”
Jori van de Worp  I 20 mei 2021

Ben Blutzukker past in een eigentijds legioen van artiesten die zichzelf via YouTube hebben grootgemaakt. Make-up aanprijzende pubermeisjes, scammers die je de nieuwste manier van slapend rijk worden verkopen, mensen die groot worden op het vloggen over ideeën voor vloggers, je kan het zo gek niet verzinnen. Zo heel af en toe zit er iets tussen wat wel de moeite waard is om te kijken, Ben Blutzukker bijvoorbeeld. Ben is een allround multi-instrumentalist die metal speelt en ook zelf voorziet van stop-motion videoclips gemaakt met Lego.

Voor zijn laatste single ‘Metalhead’ is Ben een samenwerking aangegaan met Snowy Shaw, oud drummer van onder andere King Diamond, die wat zanglijnen in het refrein voor zijn rekening neemt. Het resultaat is een muzikaal weinig zeggend nummer (niks wat Venom veertig jaar geleden niet al heeft uitgevonden), maar wel met een lekkere over de top video. Knap gemaakt met gepersonaliseerde poppetjes, en niet alleen van Blutzukker en Shaw. De Lego clip zit bomvol easter eggs over de rijke geschiedenis van onze geliefde muziek. Er zijn bekende Lego metalheadjes te vinden, en ook zijn er met Lego gebouwde referenties naar monumentale werken uit ons genre. Gewoon een keer kijken, hartstikke leuk en knap gedaan!