Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Axxis – Bang Your Head With Axxis
Phonotraxx
Release datum: 09 augustus 2019
Tekst: Jori van de Worp – 19 oktober 2019
“Het is een heel leuk verjaardagscadeau en morgen ga ik hem kijken met mijn vriendjes. Die vinden Justin Bieber leuk dus die moet ik betere muziek laten leren kennen.”
7.5/10

Vandaag kreeg ik eindelijk eens de Bluray van Axxis op Band Your Head 2017 van papa en mama. Die wilde ik heel graag want dat was een hele leuke dag. Ik stond toen vooraan in het publiek en toen kwam Axxis het podium op. Ze begonnen met ‘Heavy Metal Brother’ een optreden van tachtig minuten wat heel tof was. Ze hebben heel veel nieuwe liedjes gespeeld maar nog meer oude. Pappa legde later uit dat dat liedjes waren over wat de band nu “The EMI-years” noemt, hun eerste vier CD’s en daar staan een derde van alle liedjes van die avond op. Met veel liedjes als ’Little War’ kon ik lekker hard meezingen en dat was leuk. De zanger van Axxis, Bernhard, zelf kan ook heel goed zingen, en hij is ook heel aardig.

Dat weet ik omdat hij mij op het podium had gehaald na ‘Queen Of The Wind’, waarop hij trouwens ook gitaar speelde. Toen mocht ik voor het publiek klappen bij ‘Touch Rainbow’ terwijl Bernhard grapjes maakte over kinderarbeid. Daarna ging de hele band trommelen en kreeg ik ook een trommel. Toen ging alleen de meneer achter het drumstel verder, en ging de band verder met ‘Touch The Rainbow’. Toen was ik het wel weer een beetje beu op het podium en ging ik maar op de monitor zitten. Maar daarna ging de band nog een foto met mij en het publiek maken en kreeg ik nog een t-shirt, dat was heel leuk. Gelukkig kan je het allemaal goed zien op de Bluray! Toen ging ik weer terug naar papa en mama in het publiek en speelde de band nog ‘Heavy Rain’, wat een of andere lelijke recensent uit Nederland wel een heel gaaf nummer vindt. Natuurlijk waren de laatste nummers ‘Living In A World’ en ‘Kingdom Of The Night’ van hun bekendste CD.

Toen het concert klaar was op de Bluray stond er nog iets op, bonus materiaal noemen ze dat. Maar omdat dat in het Duits is en ik dit niet echt schrijf, maar dit eigenlijk verzinsels zijn van die lelijke recensent waar ik het eerder over had kan ik daar niet zoveel over zeggen. Maar er staan interviews op, stukjes beeld van het opbouwen van het podium en we kunnen de toetsenist betrappen op het gebruiken van spiekbriefjes. Het is een heel leuk verjaardagscadeau en morgen ga ik hem kijken met mijn vriendjes. Die vinden Justin Bieber leuk dus die moet ik betere muziek laten leren kennen. Ik zal je morgen weer schrijven als ik weet hoe dat gegaan is.

Jakob uit Mühlhausen

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.