Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

At First brengt video uit voor single ‘Break-out’

15-12-2021

De Bredase alternatieve metal band At First brengt haar nieuwe single en videoclip ‘Break-out’ uit. Een nummer over een verlangen naar het einde van het coronatijdperk.

Bekijk de video van ‘Break-out’ hieronder:

Toch is er in de tussentijd veel veranderd voor de band, aldus gitarist en producer Kevin Sneijers: “Deze single betekent voor ons een evolutie, niet alleen in onze schrijfstijl en sound, maar in het algemene werkproces binnen At First. De pandemie heeft een verandering in manier van werken opgeleverd. Dit was soms een uitdaging, maar uiteindelijk heeft het wel tot iets moois geleid.” Eén van de veranderingen die goed te horen is, is dat de partijen technischer zijn geworden, waardoor At First meer richting de kant van de djent metal is geschoven. Wat ook opvalt, is hoe veel werk er in de productie is gestoken voor deze single. De band heeft qua sounds en arrangement zwaar geschut uit de kast getrokken waardoor Break-Out een massale beleving is geworden.

Centraal in deze beleving staat de songtekst. Lead-zangeres Jamie Jochems: “Break-Out is een nummer over het verlangen naar het einde van de coronapandemie. De tijd dat we weer met z’n allen in een moshpit kunnen staan. We hebben dit nummer grotendeels geschreven in de zomer van 2021 toen het weer de goede kant op leek te gaan. Momenteel is dit helaas anders. Toch hebben we ervoor gekozen om het uit te brengen om mensen hoop en troost te bieden. Corona en de bijbehorende maatregelen zijn natuurlijk een veelbesproken onderwerp en beladen onderwerp. Een onderwerp dat soms mensen uit elkaar drijft. Met dit nummer willen we juist een gevoel van eenheid creëren, omdat we uiteindelijk toch naar hetzelfde verlangen. Een gezonde wereld waar we elkaar zonder zorgen in de armen kunnen sluiten.

De videoclip is vooral een esthetisch vertaling van het gevoel van opgesloten zijn. De clip is wederom geschoten en geproduceerd door YV Concepts, het bedrijf van gitarist Youri Valentijn. In de clip zien we de bandleden spelen in een verlaten pand, waar ze vastgekluisterd zitten in hun eigen wereldje. Toch zouden de bandleden liever weer willen spelen voor publiek.

Bekijk ook de video van ‘Change’ hieronder, die precies een jaar geleden uitkwam:

Bekijk ook de eerder uitgebrachte video voor ‘Come Get Your Entertainment’ hieronder

Begin 2020 bracht At First hun debuutalbum uit genaamd Deadline, verwijzend naar de huidige druk in de moderne maatschappij.Het album en de bijbehorende videoclips zijn volledig door de band zelfgeproduceerd en uitgebracht. 

At First heeft het podium gedeeld met acts zoals Bring Me The Horizon, Textures, The Royal en Dool. De band heeft al meerdere bandcompetities gewonnen en gespeeld op festivals en in zalen zoals AFAS Live, Breda Barst en PAARD Den Haag.

Social media