Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Astrakhan – Superstar Experience
Melodic Passion
Release datum: 23 oktober 2020
“Muzikaal is de benadering enigszins proggy te noemen. Dat is op zich niet zo vreemd aangezien dit prima aansluit op het originele materiaal van de band.”
7.8/10
Wim Rueter I 09 oktober

In het Zweedse Astrakhan vinden we leden terug van bekende bands als Pain Of Salvation, Royal Hunt en House Of Shakira. De band besloot na twee eigen albums (‘Retrospective’ en ‘Adrenaline Kiss’) een tour in Zweden en Finland te doen waar de overbekende musical Jesus Christ Superstar centraal stond. Dit album ‘Astrakhan’s Superstar’ is een verzameling live opnames van deze tour die in 2018 plaats vond.

Naast de bandleden zelf is Mats Leven in de rol van Judas te horen en zorgen de dames Karolina Karner en Teresa Pirelli voor puike vocale ondersteuning. In ‘Everything’s Alright’ nemen deze dames een deel van de leadvocalen op indrukwekkende wijze voor hun rekening. Frontman en vocalist van Astrakhan is Alexander Lycke, een gerenommeerd musical acteur in het hoge noorden. Luister maar eens naar ‘Poor Jerusalem’ om een idee te krijgen van de man zijn niet geringe vocale kunnen. Aan het publieksgeluid te horen heeft deze registratie plaatsgevonden in redelijk grote theaters in Zweden en Finland. Muzikaal is de benadering enigszins proggy te noemen. Dat is op zich niet zo vreemd aangezien dit prima aansluit op het originele materiaal van de band. Zeker binnen Scandinavië zal dit album met open armen worden ontvangen gezien de cast met bekende zangers en musici.

Ben je liefhebber van musical en progressieve muziek dan sla je met deze live registratie een dubbelslag. Voor de overige muziekliefhebbers kan het een goede eerste kennismaking zijn met de wat stevigere musical. Mogelijk haalt het stevige ‘The Temple’ zelfs de Arrow Lords Of Metal lezers met een wat hardere smaak wel over dit album een kans te geven.