Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
An Autumn For Crippled Children – All Fell Silent, Everything Went Quiet 
Prosthetic Records
Release datum: 01 mei 2020
“Het is nog steeds een met simpele synths ingevette post-black fundering met gekrijs dat ver naar achteren is geduwd in de mix.”
6/10
Job van Dongen I 05 mei 2020

Je kan de nummers op ‘All Fell Silent, Everything Went Quiet’ in willekeurige volgorde zetten na opener ‘I Became You’ en de plaat zou exact hetzelfde voelen; de nieuwe plaat van het Nederlandse trio An Autumn For Crippled Children is verstoken van enige afwisseling en helaas doet dat niet veel goeds. 

Het trio is al een ruime elf jaar onderweg en hun met post rock doorspekte post-black metal heeft gedurende het decennium een redelijke following weten te vergaren. Een following die waarschijnlijk verandering schuwt want wanneer je zou zeggen dat de sound van An Autumn for Crippled Children over de jaren erg veranderd is, zou ik in je gezicht spugen en je voor leugenaar uitmaken. Het is nog steeds een met simpele synths ingevette post-black fundering met gekrijs dat ver naar achteren is geduwd in de mix. Dat is op de nieuwe plaat dus niet anders en dat zorgt voor een erg voorspelbare 40 minuten waarbinnen nergens de aandacht wordt opeist. De songs doen zo nu en dan zomers aan met hun majeuristische aanpak en hoewel dat een prima plaat verzorgt om op de achtergrond aan te zetten wanneer je met een koud pilsje, zelf-geïsoleerd in je achtertuin zit te genieten van de zon, doet het bij lange na niet genoeg om daadwerkelijk met focus naar te luisteren.