Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Aeveris – White Elephant
Eigen beheer
Release datum: 4 november 2022
“Zo ontstond Aeveris, een band die duidelijk genre-overschrijdend te noemen is met invloeden van moderne thrash, metalcore, hardcore maar waar ook melodie niet geschuwd wordt”
8.5/10
Koen de Waele  I 4 november 2022

Gloednieuw is de nieuwe Belgische band Aeveris, hoewel de leden helemaal geen debutanten meer zijn met bands als Fiels Of Troy, Thorium, Lethal Injury, Always Fallen en Horizons acher zich. Toch kon geen enkel lid zich de volle honderd procent thuis voelen in de genres van die bands. Het moest iets grensverleggend worden en iets waar ze zich helemaal in konden uitleven. Zo ontstond Aeveris, een band die duidelijk genre-overschrijdend te noemen is met invloeden van moderne thrash, metalcore, hardcore maar waar ook melodie niet geschuwd wordt. Hoewel het debuut ‘White Elephant’ in eigen beheer werd opgenomen, is alles tot in het detail afgewerkt en geeft elk nummer meerdere lagen prijs.

Opvallend is de zang van Louis Soenens die een heel veelzijdig bereik laat horen van stevige screams tot mooie heldere zangpartijen. Al van bij opener ‘Scepter’ wordt duidelijk dat de band er stevig tegenaan gaat en dat aan een heel hoog tempo. Uitstekend gitaarwerk, baslijnen die duidelijk te horen en drumpartijen die heel ritmisch klinken. Louis zijn zang mag dan wel agressief klinken, het refrein is best aanstekelijk te noemen. Titelnummer ‘White Elephant’ is meer van dat. Dat er zich stevige moshpits gaan vormen, wordt duidelijk tijdens ‘The Great Demise’ waar Sven van Aborted een stukje mee komt brullen. Enkel tijdens ‘Made Of Guilt’ gaat het gaspedaal iets naar beneden. Er zitten stukken etnisch drums in verwerkt maar het klinkt heerlijk vol en open en alweer met een puike zangprestatie. Tot op het einde blijf je genieten van onder andere het heerlijk meezingbare refrein op ‘Voiceless, Are The People’. Een heel sterk debuut.