Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Ad Vandenberg - Metalgitarist van het jaar Benelux - Gitarist Poll Awards 2020

18-02-2020

Ad Vandenberg – Metalgitarist van het jaar Benelux – Gitarist Poll Awards 2020
Uitslag van de Gitarist Poll – Meer dan 4000 lezers van Gitarist hebben gestemd

Ad Vandenberg is bij Gitarist.nl de glorieuze winnaar van poll gitarist van het jaar, in de categorie metal. Meer dan 4000 lezers van Gitarist en bezoekers van Gitarist.nl hebben gestemd in de verkiezingen voor de Gitarist Poll Awards 2020. Tussen 14 en 20 februari worden alle uitslagen bekend gemaakt van de 10de editie van de Gitarist Poll. In Gitarist 348, maart 2020, die uitkomt op 20 februari, vind je de volledige uitslag. In onderstaand artikel vind je de Top 10 in de categorie van Metalgitarist Benelux, met op nummer 1 Ad Vandenberg.

Het stemformulier werd meer dan 12.000 keer gedownload. Er werden er iets meer dan 4000 daadwerkelijk ingevuld. En ofschoon een poll toch altijd een verkapte populariteitstest is, zo zijn gitaristen als Marcel Coenen, Danny Tunker en Mike Ferguson volledig buiten de top 10 gebleven, en maakt Timo Somers een duikeling, geeft het wel een representatief beeld van wat er momenteel in gitaarland speelt.

Metalgitarist Benelux
1. (1) Ad Vandenberg
2.(-) Mark Bogert
3.(7) Sonia Nusselder
4.(2) Ruud Jolie
5.(4) Merel Bechtold
6.(3) Arjen Lucassen
7.(-) Emelie Herwegh
8.(-) Simone van Straten
9.(-) Kevin Storm
10.(6) Timo Somers

Ad Vandenberg werd door de lezers van Gitarist ook in 2015, 2017 en 2019 tot metalgitarist van het jaar gekozen. Dus de verkiezing in 2020 is de vierde keer. In de volgende pollverkiezing zal hij ongetwijfeld weer hoge ogen gooien want hij gaat weer touren met zijn oude band Vandenberg, in nieuwe formatie. En er komt een nieuw album aan!

Adrian Vandenberg maakte 13 jaar lang deel uit van Whitesnake. Ook op acts als Manic Eden en Vandenberg’s Moonkings drukte hij zijn stempel en met minstens zo veel trots kijkt hij terug op zijn jaren met de band Vandenberg.

Momenteel legt Adrian Vandenberg samen met producer Bob Marlette (Alice Cooper, Black Sabbath) de laatste hand aan een later dit jaar te verschijnen album. De eerste track, ingezongen door Ronnie Romero, is onlangs verschenen: Burning Heart 2020.

“Adje” en Romero hebben, samen met Rudy Sarzo (Ozzy Osbourne, Whitesnake) op bas en Brian Tichy (Slash, Ozzy Osbourne, Foreigner) op drums, naast ‘Burning Heart’ negen nieuwe songs opgenomen. Live worden ze ondersteund door drummer Koen Herfst (6x Best Heavy Drummer) en bassist Randy van der Elsen (o.a. Tank).

Verder vertelt Adrian over het nieuwe Vandenberg: “Rockfans weten direct wat de essentie zal zijn. Ik had altijd al het gevoel dat ik nog niet klaar was met Vandenberg en het speelde al langer in mijn achterhoofd. Ik wist dat ik het alleen zou moeten doen als de omstandigheden kloppen en ik de juiste mensen bij elkaar zou hebben. Er is geen tijd te verliezen: Vandenberg is here to stay.”

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.