Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
200 Stab Wounds – Manual Manic Procedures
Metal Blade Records
Release datum: 28 juni 2024
“200 Stab Wounds bewijst dat er, naast gevestigde namen zoals Cannibal Corpse en Obituary, nog steeds ruimte is voor nieuwkomers om extreme metal op een aantrekkelijke manier te laten klinken.”
8.5/10
Koen de Waele I 14 juni 2024

Het debuutalbum ‘Slave To The Scalpel’ van deze Amerikaanse death metal band uit 2021 wist mij niet te bekoren, maar hun nieuwste werk ‘Manual Manic Procedures’ maakt alle verwachtingen waar. In minder dan dertig minuten presenteren ze een rauwe dosis death metal, doordrenkt met bloed en gruwelijke taferelen, die toch op een aangenaam cynische en humoristische manier wordt gebracht.

De openingstrack ‘Hands Of Eternity’ start verrassend genoeg met sfeervolle semi-akoestische gitaarklanken die geleidelijk intenser worden, totdat de drummer losbarst met een krachtige reeks blastbeats. Het zijn de voortreffelijke riffs die de show stelen en zorgen voor een aanstekelijk headbangfestijn.

Deze vuile, groove-rijke muziek herinnert aan de vroege werken van Pungent Stench en bands zoals Dying Fetus. Track na track levert de band een krachtige performance, maar ze schuwen het niet om met iets nieuws te komen. ‘Led to the Chamber / Liquified’ is bijvoorbeeld een drie minuten durende instrumentale odyssee met een emotionele gitaarsolo. Dit wordt direct gevolgd door ‘Flesh from Within’, dat met razendsnelle snelheid binnenkomt. ‘Ride the Flatline’ kenmerkt zich door zeer gevarieerde vocalen, en de finale ‘Parracide’ is een explosieve afsluiter waarbij alle remmen losgaan.

200 Stab Wounds bewijst dat er, naast gevestigde namen zoals Cannibal Corpse en Obituary, nog steeds ruimte is voor nieuwkomers om extreme metal op een aantrekkelijke manier te laten klinken.