Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Y&T

Al voordat bands als Mötley Crüe, RATT, en zelfs Metallica aan hun roemruchte carrières begonnen, en toevalligerwijs allen hun voorprogramma verzorgde, was het Y&T die in de begin jaren zeventig de standaard neerzette voor hardrock bands die er toe doen. Oorspronkelijke heette de band Yesterday & Today (naar het album van The Beatles), maar na een tijdje werd besloten door te gaan als Y&T. Het eerste album (Earthshaker) onder die naam werd een dusdanig succes dat ze uitgroeiden tot een band van wereldformaat. Het album leverde de band zelfs een plaatsje op het hoofdpodium van Pinkpop (1982) op. Ook latere albums als ‘Black Tiger’ en ‘Meanstreak’ toonden de absolute klasse van de band in het algemeen en die van zanger/gitarist Dave Meniketti in het bijzonder. Y&T is verplichte kost voor elke zichzelf respecterende rocker!  Jarenlang toerde de band met grote namen als Ozzy Osbourne, AC/DC en Mötley Crüe.

Nu bijna 30 jaar later en meer dan 4 miljoen verkochte albums verder komt Y&T naar Drachten voor een meer dan twee uur durende show vol oude vertrouwde hits, als ‘Barroom Boogie’, ‘Meanstreak’,  ‘I Believe In You’ en ‘Summertime Girls’. Maar Y&T vult de optredens niet alleen met golden oldies – hoe mooi ook; door de jaren heen is de band blijven groeien zonder de power en brandende energie te verliezen.
De band staat bekend als spectaculaire live-act die je als hardrockliefhebber gezien moet hebben!

Let op: dit optreden stond in eerste instantie gepland op zondag 18 oktober 2020. Bezoekers die voor deze show een ticket hadden gekocht zijn via de mail op de hoogte gesteld.

Date

Oct 17 2021

Time

15:30

More Info

Read More
Iduna

Location

Iduna
Drachten, Friesland
REGISTER
QR Code