Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Voorronde #5 Clash of the Titans 2019/2020

In voorronde #5 nemen de volgende bands het tegen elkaar op om een plekje in de Finale Clash of the Titans 2019/2020 te winnen!

TITΔN.
TITΔN. Komt met groots geluid! Dit viertal combineert rauwe metalriffs met melodieuze harmonieën. Onder leiding van een strak ritmesectie worden dreigende rustpassages opgevolgd door een verwoestende muur van geluid. Samen met krachtige vocalen zorgt deze band voor aardverschuivingen!

Atomic Breeze
Soms zijn woorden niet genoeg om te zeggen wat je niet kunt zeggen. Soms heb je vier lieve nerds nodig die (letterlijk) synthesizeren wat je niet kunt schreeuwen om dat laatste dan vervolgens toch te doen. Soms heb je een band nodig als Atomic Breeze die je af en toe flink uit je comfort zone doet schudden en je vervolgens te verwarmen met een dampend kopje kruiden thee (letterlijk EN figuurlijk, deze band maakt naast fijne klankjes ook thee!). Wat vaag? Denk dan aan een nintendo-versie van PJ-Harvey, of aan een Kate Bush-, Miles Davis collab. Denk aan een lichtelijk psychotische frontvrouw wiens heldere zelfreflecties niet altijd weten te voorkomen dat alles af en toe losbarst in een geweld van donderdende trompetten, snerpende synths en expressieve gitaren. Nog steeds vaag? Sorry, zo is deze band nu eenmaal ook…

Daisy-D
Dries van Oosten (leadzang en gitaar), Chris van Klooster (leadgitaar en achtergrond zang), Robert Rigter (basgitaar) en Dick van der Haven (drums). Vier vrienden die bloed, zweet en tranen in hun muziek stoppen.

De band werd in 2014 opgericht en speelt eigen werk, geinspireerd door Foo Fighters, Muse, Green Day, System of a Down en veel meer. Het grunge en punk-rock verleden van Dries en Dick, zorgt samen met de metal roots van Chris en Ro voor een rauwe, maar toch toegankelijke sound die band (half-serieus) Power Pop Punk Rock noemt.

Ze namen kort geleden hun eerste singles “Last Night” en “Remember” op, met producer Florian van Tuil bij Firmpro Studios in De Bilt. Ook brachten ze hun eerst video clip uit. Nu maken ze podia door heel Nederland onveilig.

HYRON
De rockband HYRON is niet zomaar in een hokje te plaatsen. Hun muziek en unieke sound wordt geïnspireerd door natuur, mens en de complexiteit van het leven. Verwacht een show met een mix van melodische composities, eenzame vocalen en stevige riffs!

Roodnoot
Roodnoot is een 6-koppige Utrechtse band ontstaan tijdens een warme zomer op een gelijknamige kunstboerderij bij Leidsche Rijn. Frontman Bob Barlag mocht daar, tijdens deze zomer, een maand verblijven. De vrijheid en openheid van de locatie inspireerde hem zeer en leidde tot het schrijven van een EP, die dit jaar uit is gekomen. De muziek is een brede, gelaagde mix van pop en folk, maar met een rauw randje. De show is dynamisch, energiek en authentiek. Roodnoot neemt je mee naar een hun wereld van rijke kleuren, subtiele gevoelens en hoge energie.

Date

Jan 24 2020

Time

19:45

More Info

Read More

Location

dB's
Utrecht
REGISTER
QR Code