Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – Vltimas – Craft

Eén dag voor de zonnewende komen twee experts op het gebied van duisternis naar Het Bolwerk. Maak je klaar voor een intense co-headline-show van VLTIMAS en CRAFT!

VLTIMAS

Het verhaal van VLTIMAS is om meerdere redenen bijzonder. Ten eerste is de band een klassieke supergroep. Die term lijkt uitgevonden voor bands als deze. Zanger van dienst is niemand minder dan David Vincent, de legendarische frontman van Morbid Angel. Gitarist en componist Rune ‘Blasphemer’ Eriksen deed Het Bolwerk al eerder aan, namelijk in 2006. De band waar hij toen mee speelde? De Noorse blackmetallegende Mayhem, waar hij vijftien jaar deel van uitmaakte en drie albums voor componeerde. Op drums: het Canadese beest Flo Mounier, al vijfentwintig jaar bandlid en drijvende kracht van de technische deathmetalband Cryptopsy. Samen maakten de drie ‘Something Wicked Marches In’, het alom geprezen debuutalbum dat in 2019 verscheen. Op het podium bij VLTIMAS echter geen drie, maar vijf bandleden. De bassist in kwestie is niemand minder dan onze eigen programmeur Ype! Nummer vijf is João Duarte, een van de snelste rechterhanden van Portugal. De band begon pas in 2019 met optreden, maar deed al wel bekende festivals als Wacken Open Air, Hellfest, Copenhell, Brutal Assault en Tons of Rock aan. Eerder dit jaar waren de mannen drie weken met Abbath vijf dagen in Rusland met Suffocation. De show in Het Bolwerk is pas de derde van VLTIMAS in Nederland.

CRAFT

‘Misanthropic rock and black metal’. Het Zweedse CRAFT mag een cult-act heten. Met vijf albums, slechts een handvol optredens in twintig jaar en weinig informatievoorziening tijd hanteert de band een ‘low profile’, zoals niet ongebruikelijk onder bands in deze vertakking van de extreme metal. Die vijf albums waren dermate ‘raak’ dat de blackmetalband fans van over de hele wereld aan zich wist te binden. Vooral ‘Fuck The Universe’ wordt hoog gewaardeerd in de betreffende kringen. Duistere, wrange riffs en een warme sound maken dat album tot een moderne klassieker. In 2018 leverde de band in de vorm van ‘White Noise And Black Metal’ haar laatste wapenfeit af. Ook dat album is verre van onopgemerkt gebleven. Een CRAFT-optreden is een bijzondere en zeldzame aangelegenheid. CRAFT speelde in Nederland alleen op enkele festivals in Eindhoven en Tilburg (Roadburn, Netherlands Deathfest en Eindhoven Metal Meeting) en was nog nooit in onze contreien te zien. Des te blijer zijn we dat we de band vanavond in gezelschap van VLTIMAS in huis hebben!

Date

Jun 19 2020

Time

20:00

More Info

Read More

Location

Bolwerk
Sneek, Friesland
REGISTER
QR Code