Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – Vinny Appice Band

Black Sabbath, Dio, Heaven And Hell, John Lennon: drummer Vinny Appice deelde het podium met een groot aantal iconen. Tijdens de Live Evil Tour 2020 speelt Appice samen met zijn band het Live Evil-album van Black Sabbath in zijn geheel. Daarnaast komen andere bekende nummers voorbij, bijvoorbeeld van Dio.

Appice begon op 9-jarige leeftijd met drummen. Zeven jaar later – hij was dus nog maar 16 jaar – was het niemand minder dan John Lennon die Appice en zijn band BOMF vroeg om hem te vergezellen bij enkele optredens. Zo drumde Appice bij het laatste concert van de ex-Beatle voor diens dood.

Daarna speelde Appice met Rick Derringer en vormde hij zijn eigen band: Axis. In 1980 voegde Appice zich bij Black Sabbath tijdens de tournee rond de plaat Heaven and Hell. Hij werd de opvolger van de originele drummer Bill Ward, die om persoonlijke redenen uit de band was gestapt, en speelde mee op de albums Mob Rules en Live Evil.

In 1982 verlieten Appice en zanger Ronnie James Dio de band en richtten een nieuwe groep op: Dio. Tot 1989 maakte Appice deel uit van de band en was hij te horen op onder meer de klassieker Holy River en albums als Intermission en Dream Evil. In de jaren daarop speelde Appice bij War & Peace en World War III om in 1992 weer terug te keren bij Black Sabbath. Ook volgde er een comeback bij Dio.

Tussen 2000 en 2018 speelde Appice bij een indrukwekkend lange lijst namen. Een kleine greep: Raven Storm, Mark Boals, Power Project, 3 Legged Dogg, Kill Devil Hill, Suncrown, Stonehand, Resurrection Kings, Last in Line, The One Man Electrical Band en Stagma. Zo heeft de inmiddels 62-jarige hardrocker talloze tournees achter de rug en was hij betrokken bij meer dan 25 albums, waaronder ook enkele soundtracks van films (onder meer Wayne’s World 2 en Iron Eagle).

De Vinny Appice Band bestaat verder uit zanger Piero Leporale (Uli Jon Roth), gitarist Lorenzo Carancini (Blaze Bayley) en bassist Barend Courbois (Blind Guardian).

Date

May 15 2020

Time

21:00

More Info

Read More

Location

Bolwerk
Sneek, Friesland
REGISTER
QR Code