Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

THE JIMI HENDRIX TRIBUTE TOUR

Vanuit het Hedon Productiehuis is de afgelopen jaren een traditie ontstaan om een ode te brengen aan ‘de gitarist der gitaristen’ Jimi Hendrix. Dit jaar doet een record aantal zalen door heel Nederland mee. Natuurlijk komt dit rockfeest ook langs MEZZ!

Vrijdag 18 september is het exact 50 jaar geleden dat gitaarvirtuoos en muzikale grootheid Jimi Hendrix ons in verbijstering achterliet. Zijn plotselinge dood – op slechts 27 jarige leeftijd – sloeg in als een bom in de muziekwereld. Hendrix was de meest excentrieke gitarist ooit en is nog steeds een belangrijk inspiratiebron voor de huidige generatie muzikanten. Het psychedelische gitaarspel ontketende eind jaren zestig een revolutie in de rock ‘n’ roll en zijn bezeten solo’s (linkshandig op die omgedraaide gitaar, soms met z’n tanden, soms in z’n nek) zorgde voor een ware cultstatus.

Het wordt een waanzinnige avond: van The Experience tot de Woodstock-band; van The Band Of Gypsies tot het rhythm & blues-repertoire. De band wordt bijgestaan door verschillende muzikanten als Vedran Mircetic (De Staat), Kees Lewiszon en Merijn van Haren (Navarone), Twan van Gerwen (o.a. Beef en Kenny B) en meer. Naast de revolutionaire rockmuziek worden unieke foto’s, te gekke canvassen en het verschenen boek Jimi Hendrix Compleet (Het verhaal van de 119 songs) vertoond.

Date

Sep 10 2021

Time

20:30

More Info

Read More

Location

Mezz
Breda
REGISTER
QR Code