Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – Robin Trower – Ben Granfelt Band (Wishbone Ash)

Robin Trowers carrière omvat al meer dan vier decennia. Deze levende legende is één van de beste gitaristen uit de Blues & Rock n’ Roll historie.

Tijdens zijn lange en turbulente carrière werd Robin Trower vaak de “White” Hendrix” genoemd vanwege zijn tegen de oude meester aanleunende stijl. Begin jaren ’60 bracht hij zijn tijd voornamelijk door met gitaar spelen in de vele Londense Clubs. Zijn grote doorbraak kwam toen hij in 1967 toetrad tot de band Procol Harum. Na 5 jaar verliet hij Procol Harum en startte hij een succesvolle solocarrière die werd gekenmerkt door een vet “stratocaster geluid” dat hem zeer eigen en herkenbaar maakte.

Ben Granfelt  is een fantastische Finse rock gitarist!
Hij begon met gitaar spelen toen hij elf jaar oud was, speelde in schoolbandjes en ging in een platenzaak werken. Daar ontmoette hij Muddy Manninen, die van plan was een band op te richten. Uiteindelijk kwam Gringos Locos van de grond. Met die band nam hij in zes jaar drie albums op en trad op onder meer op Parkpop. Daarna volgden Guitar Slingers en de Leningrad Cowboys, genoemd naar de film van Aki Kaurismäki.

Tijdens een Duitse tournee van Wishbone Ash mocht Guitar Slingers in het voorprogramma spelen en Granfelt raakte beviend met Andy Powell. Wishbone Ash kwam in 2001 zonder gitarist te zitten en Granfelt speelde met de band mee in 2001/2002 en op 2 albums.

Gedurende al die jaren was hij tevens leider van de Ben Granfelt Band en is hij vanaf 2010 lid van Los Bastordos Finlandeses, een rockband uit Finland.
Beïnvloed door Jimi Hendrix, Jeff Beck, Peter Frampton en Robin Trower speelt hij de sterren van de hemel.

Dit mag je dus ECHT niet missen als rechtgeaarde rock liefhebber!

Date

Apr 18 2020

Time

19:30

More Info

Read More

Location

Zalen Schaaf
Leeuwarden, Friesland
REGISTER
QR Code