Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – Queen + Adam Lambert

Op 29 & 30 mei 2020 keren Queen + Adam Lambert terug naar de Ziggo Dome als onderdeel van The Rhapsody Tour!

De originele bandleden van Queen, Brian May en Roger Taylor, treden in het late voorjaar nog een keer samen met frontman Adam Lambert op in de UK en Europa. Het is de eerste keer dat Queen in Europa optreedt sinds de razend populaire, met Oscars bekroonde film “Bohemian Rhapsody” werd uitgebracht.

De gloednieuwe en langverwachte  “Rhapsody”- show, al geprezen als een wonder op gebied van “technische vooruitgang”, gaat begin 2020 van start met zeventien arena- en stadionshows in Zuid-Korea, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland. In hun nieuwste productie laten Queen + Adam Lambert nogmaals zien dat zij meester zijn op het gebied van extravagante optredens en weelderige visuals.
Set designer Ric Lipson zegt over de twee-en-een-half uur durende productie: “A new chapter in the history of the band. Once again for them expanding the parameters of what a live music experience can be, this new show delivers the band’s most spectacular yet, an innovative and interactive celebration of the continued power of Queen’s music.”

De tour komt op het moment dat Queen aanhoudend populair is, mede vanwege het grote filmsucces. “Bohemian Rhapsody” introduceerde de muziek van Queen aan een nieuw publiek met recordbrekende resultaten. Naast dat “Bohemian Rhapsody” de meest succesvolle biografische film in de muziek aller tijden is, beleefde Queen’s originele soundtrack van de film ook een enorm succes. Sinds het debuut in 2018 staat het album hoog in de UK album charts en in Amerika werd het de hoogst genoteerde album van Queen in 38 jaar. In Noord-Amerika verkocht Queen in de eerste helft van 2019 meer albums dan welke andere artiest dan ook.

De Europese tour gaat 24 mei van start in Italië, waarna het langs Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk reist om de Europese tour af te sluiten op 1 juli in Denemarken.
Queen trad voor het eerst samen met Adam Lambert op tijdens de finale van American Idol in 2009. Sindsdien hebben ze bewezen een succesvolle formatie te zijn met meer dan 200 optredens over heel de wereld.

Billboard over The Rhapsody-tour: “The show must go on without Freddie, but Queen and Adam Lambert have made it one hell of a show to remember.”

Date

May 29 2020

Time

19:00

More Info

Read More

Location

Ziggo Dome
Amsterdam-Zuidoost
REGISTER
QR Code