Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Queen + Adam Lambert

De alles veroverende Rhapsody Tour bereikt Europa

Queen + Adam Lambert deden Noord-Amerika de voorbije zomer op z’n grondvesten daveren met 25 gigantische shows. De shows werden onthaald op extatische recensies – “it’s loud, it’s fun, and it’s unforgettable” – en waren uitverkocht, met een totaal van bijna 400.000 toeschouwers. Nu hebben Queen + Adam Lambert eindelijk aangekondigd hun gloednieuwe, lang verwachte “Rhapsody”-concertervaring in 2020 tot bij toeschouwers in het VK en Europa te brengen. Het zijn de eerste Europese tourdata na de wereldwijde sensatie rond de film “Bohemian Rhapsody”. Queen + Adam Lambert onthullen nu dat ze in de lente van 2020 16 optredens zullen geven in Engeland en Europa.

De aankondiging komt er in aanloop naar de grootste Noord-Amerikaanse concerten in Queens roemrijke geschiedenis. Zaterdag 28 september staan ze als headliner op het jaarlijkse Global Citizen Festival en spelen ze op het grote grasveld “The Great Lawn” van het New Yorkse Central Park. Er worden 60.000 festivalgangers verwacht. Queen + Adam Lambert delen de affiche met artiesten als Pharrell Williams, Alicia Keys, One Republic en Carole King.

De volledig nieuwe “Rhapsody”-show, die nu al onthaald wordt als “een wonder van technische snufjes”, zal de aftrap geven voor het nieuwe jaar 2020 in 17 gigantische arena’s en stadions doorheen Zuid-Korea, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland. Daarna reist het spektakel in de late lente door naar het VK en Europa. De oorspronkelijke Queen-bandleden Brian May en Roger Taylor zullen opnieuw samenwerken met Adam Lambert, al lange tijd de frontman en zanger van de groep.

Een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de band

Van eind mei tot begin juli zullen Queen + Adam Lambert 16 shows in 8 verschillende landen spelen. De Europese tour wordt op 24 mei gelanceerd in Italië en eindigt op 1 juli in Denemarken. Daartussen wordt halt gehouden in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en het VK. In het VK zullen er 5 shows gegeven worden in de O2 Arena in Londen, waarvan de eerste op 2 juni. De enige show in het VK buiten de hoofdstad zal op 11 juni in de MEN Arena in Manchester plaatsvinden. Dit zijn tot nu toe de enige bevestigde optredens van Queen + Adam Lambert in het VK.

Gedurende deze zes weken van de Rhapsody Tour krijgt het Europese publiek eindelijk de epische nieuwe show te zien. De show heeft tijdens het Noord-Amerikaanse deel van de tour ontzag ingeboezemd en lof geoogst en is in de VS het meest gewilde rockconcertticket van het jaar geworden. Queen + Adam Lambert zijn altijd al meesters geweest in extravagante optredens en luxueuze visuals. Hun nieuwste productie is dan ook opnieuw het werk van decorontwerper Ric Lipson van Stufish Entertainments Architects en verlichtingsontwerper Rob Sinclair. Beiden werken al jaren samen met Queen, waaronder voor hun meest recente, verbluffende “News Of The World”-show.

Lipson beschrijft de twee-en-een-half-uur durende productie als “A new chapter in the history of the band. Once again for them expanding the parameters of what a live music experience can be, this new show delivers the band’s most spectacular yet, an innovative and interactive celebration of the continued power of Queen’s music.”

Momentum na de film

De timing van de tour is ideaal: Queen kan blijven genieten van het momentum na hun Oscar-winnende kaskraker “Bohemian Rhapsody”, de biografische film die hun muziek bij een nieuw publiek introduceerde en alle records verpulverde. De film is niet alleen de meest winstgevende biopic aller tijden, in het VK is het ook nog eens de nummer 1 van de best verkopende homereleasefilms van 2019.

Sinds de film in november 2018 uitkwam is Queens oorspronkelijke soundtrack bij de film bovenaan in de Engelse hitlijsten blijven staan. In de VS werd het het hoogst gerankte album van de rockband in 38 jaar en in de eerste helft van 2019 verkocht Queen in Noord-Amerika meer albums dan eender welke artiest. De tijdloze en baanbrekende “Bohemian Rhapsody”-videoclip werd op YouTube een miljard keer bekeken, een historische prestatie die het de meest bekeken clip van de 20e eeuw maakt. Ook “Don’t Stop Me Now” heeft op YouTube net de grens van 500 miljoen views overschreden.

Toen het nieuws van de tour in het VK en Europa bekend werd gemaakt, verklaarde Queens Roger Taylor: “We’re back and we’re hot ! ”.
Een enthousiaste Brian May zei: “This is a fearsome new production taking the Queen legacy to a new place. I’m well proud.”
Adam Lambert voegde daar nog aan toe: “I can’t wait to get back to the UK and Europe, we had a blast on our last tour, and I am so excited to bring this new show over there!”

Succesvolle samenwerking met Adam Lambert

Adam Lambert deelde voor het eerst het podium met Queen tijdens de finale van American Idol in 2009. Zijn dynamische optredens hebben de band nieuw leven in geblazen en fans over de hele wereld gecharmeerd. Hun eerste volledige show samen in juni 2012 was een waanzinnig succes voor een publiek van een half miljoen toeschouwers in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Sindsdien heeft Mays en Taylors muzikaal vuurwerk een perfecte match gevonden in Lamberts vocale kwaliteiten en energie op het podium, met als resultaat een explosieve combinatie. 200 optredens later is de samenwerking een commercieel en kritisch succes gebleven en speelt het drietal optredens voor volle zalen in elke uithoek van de wereld.

Over hun verhaal werd nu een grote, nieuwe, twee uur durende tv-documentaire gemaakt: “The Show Must Go On: The Queen + Adam Lambert Story”. De documentaire ging ABC TV op primetime in première en haalde bij de hoogste kijkcijfers van de avond. Zeldzaam beeldmateriaal van concerten en exclusieve, onthullende portretten van de bandleden als ze niet op het podium staan maken van “The Show Must Go On” de kronieken van Queen en Lamberts ongelofelijke reis samen na “American Idol”. De documentaire toont Lamberts bescheiden komaf, zijn razendsnelle opkomst in de “reality TV” en zijn huidige plek midden op het podium als frontman van Queen + Adam Lambert. Er werden gloednieuwe interviews opgenomen met Lambert zelf, maar ook met zijn ouders Leila en Eber en met de oorspronkelijke bandleden van Queen, Brian May en Roger Taylor. Andere bekendheden die voorkomen in de film zijn Rami Malek, winnaar van de Golden Globe en de Oscar voor Beste Acteur in “Bohemian Rhapsody” en Taylor Hawkins van de Foo Fighters.

Brian May over Adam Lambert: “Adam is a real gift from God. He’s a voice in a billion. Nobody has that range — nobody that I’ve ever worked with — and not just the range but the quality throughout the range. I’ve now seen Adam develop just like I watched Freddie develop.”

Na iedereen weggeblazen te hebben tijdens het achtste seizoen van “American Idol”, bracht Adam Lambert zijn debuutalbum “For Your Entertainment” uit. Op het album stond onder andere de internationale hit “Whatya Want From Me” en hij verdiende er een nominatie mee voor een Grammy Award. Adam zette dat succes verder met zijn tweede album “Trespassing”, dat het eerste album van een openlijk homoseksuele artiest werd dat de nummer 1 bereikte in de VS en in Canada. Zijn langverwachte derde album “The Original High” was zijn eerste bij Warner Brothers Records, geproduceerd door Max Martin en Shellback. Het bevat o.a. de superhit “Ghost Town”.

Adam vervoegde de Glee-cast voor een zes afleveringen durend verhaal in 2013 en hij vertolkte de rol van Eddie in “The Rocky Horror Picture Show” van Fox. Verder zetelde hij in de jury van de Australische “X-Factor”, waarin zijn artiest, Isaiah, de show won. Tussen de wereldtour met Queen in verkende Adam de wereld van film en tv met een cameorol in de film “Bohemian Rhapsody”. Ook sprak hij de stem in van het personage van Keizer Maximus in de hybride live animatiefilm “Playmobil : The Movie”. Adams nieuwste single “Superpower” werd uitgebracht op 4 september en de langverwachte bijbehorende EP “Velvet: Side A” wordt verwacht op 27 september.

De line-up van de tour wordt opnieuw vervolledigd door de geliefde podiumpartners van de band: Spike Edney op keyboard, Neil Fairclough op bas en Tyler Warren op percussie.

Kaarten kosten 64, 87, 98 en 109 euro.
Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Date

May 27 2020

Time

20:00

More Info

Read More

Location

Sportpaleis
Antwerpen, België
REGISTER
QR Code