Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Purple Shade (Whitesnake tribute) – Rosie

De oplettende bezoeker van Baroeg kent de formatie Purple Shade natuurlijk al. De band rond Epica bassist Rob van der Loo was al twee keer in Baroeg te bewonderen.  Opgericht als Deep Purple tribute band richt Purple Shade zich vooral op het materiaal van albums waarop David Coverdale en Glenn Hughes zingen. Voor ingewijden de Mk III en IV periode van de invloedrijke Britse band. Vandaag gooit Purple Shade het over een andere boeg en spelen ze een set gericht op de band die Coverdale startte nadat hij uit Deep Purple verdween. U raadt het al; Whitesnake. En dan specifiek het live album “Live… In The Heart Of The City”. Dat album bestaat uit opnames uit 1978 en 1980 van shows die Whitesnake gaf in de fameuze Hammersmith Odeon in Londen. En het bestaat louter uit materiaal van de eerste vier Whitesnake platen “Snakebite”, “Trouble”, “Lovehunter” en “Ready An’ Willing”. Een periode waar de link met Deep Purple versterkt wordt omdat zowel Jon Lord als Ian Paice op een aantal albums te horen zijn.
Voor Purple Shade een goede reden om het live album van Whitesnake te eren. Zeker omdat het album in 2020 40 jaar oud is. Daarom doet de band in Baroeg een try-out om na de jaarwisseling vaker op te treden met deze set. Voldoende informatie om goed voorbereid naar Baroeg te komen om Van der Loo met drummer Dirk Bruinenberg, gitarist Mickey Hup, toetsenist Willem Hoving en zanger Robert Soeterboek aan het werk te zien.

Uiteraard moet Baroeg wel even opgewarmd worden. Dan ligt het voor de hand om het Haagse Rosie in te schakelen. Deze band bestaat als sinds eind jaren 70 en speelt eigen materiaal waarbij duidelijk is dat AC/DC hun grootste inspiratiebron is. Daarmee kan het eigenlijk niet fout gaan, want wie houdt er nou niet van een oerdegelijke portie onvervalste knalharde rock.

Date

Dec 21 2019

Time

19:00

More Info

Read More

Location

Baroeg
Rotterdam
REGISTER
QR Code