Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

MTV Headbangers Ball Tour: Kataklysm, Whitechapel, Fleshgod Apocalypse en Dyscarnate

De MTV Headbangers Ball Tour laat de hoogtijdagen van het populaire tv-programma herleven met een mokerharde tour die jaarlijks plaatsvindt sinds 2016. Dit jaar bestaat de tour uit niemand minder dan Kataklysm, Whitechapel, Fleshgod Apocalypse en Dyscarnate.

Het Canadese Kataklysm wordt al jaren beschouwd als een van de grootste en meest bekende acts in death metal. De band onderscheidt zich dankzij de veerkrachtige sound met knallende drums, pakkende melodische leads en verpletterende grooves. Een combinatie het best tot z’n recht komt, tijdens fan-favourites als ‘Crippled & Broken’, ‘As I Slither’ en ‘In Shadows & Dust’. Sinds 1995 bracht de bands dertien albums uit, waarvan ‘Meditations’, uitgegeven op Nuclear Blast, het meest recente is.

Deathcore-smaakmakers Whitechapel liet dit jaar met z’n zevende studioalbum ’The Valley’ horen dat het veel meer in z’n mars heeft dan enkel botte grooves en ijzingwekkende vocalen. Singles als ‘When A Demon Defiles A Witch’ en ‘Hickory Creek’ zijn gevuld met emotionele vocalen en meeslepende songwriting, terwijl ‘Brimstone’ en ‘Black Bear’ laten horen dat de groep bruter is dan ooit. Dat bewezen ze eveneens met hun vernietigende show op de afgelopen editie van Jera On Air!

Fleshgod Apocalypse staat bekend om haar bombastische symfonische death metal met een doodse neo-klassieke look. Eerder dit jaar brachten de Italianen alweer hun vijfde studio album ‘Veleno’ uit, wederom gevuld met razende blastbeats, onnavolgbaar gitaarwerk en orkestraal vuurwerk. De groep rond Francesco Paoli is live een lust voor het oog, zoals ze onder andere op Amsterdam Metalfest, Epic Metal Fest en FortaRock al bewezen!

De Britse death metalband Dyscarnate is een van de meest opgefokte exportproducten afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. De moderne death metalsound wordt opgedirkt met een dosis technische hoogstandjes, imposante riffs en spierballenblasts die je nekwervels laten rinkelen. Getekend bij het bekende Unique Leader Records, waarop het powertrio vorig jaar het indrukwekkende ‘With All Their Might’ op uitbrachten.

Date

Dec 08 2019

Time

16:45

More Info

Read More

Location

Patronaat
Haarlem
REGISTER
QR Code