Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Metal Experience Fest 3

Met veel plezier kunnen wij bekend maken dat er een derde versie van het Metal Experience Fest komt. Op zaterdag 18 september 2021 is de Gebr. de Nobel te Leiden wederom de plaats van handeling. Het doel is een line up neer te zetten die de sfeer van vroeger benadert, muziek van de oude school dus en dat in de verschillende genres.

MET DIT KEER WEER EEN VETTE LINE-UP!

SANCTUARY

De Amerikaanse heavy metal band Sanctuary speelt op zaterdag 18 september in de Gebr. De Nobel in Leiden. De band uit Seattle is ontstaan in 1985 en brachtin de beginjaren twee tijdloze albums uit, ‘Refuge Denied’(1988) en ‘Into The Mirror Black’ waarna de band tot 2010 “on hold” stond. In 2014 verscheen het album ‘The Year The Sun Died’ en de band was weer volop op tour. In 2017 sloeg het noodlot toe en overleed frontman Warrel Dane en daardoor nam de band terecht gas terug. Inmiddels is in zanger JosephMichael (o.a. Midnight Reign, Witherfall) een waardige vervanger gevonden en is de band zelfs weer bezig met een nieuw album. Verwacht naast nummers van het laatste album als ‘Arise and Purify’ en ‘Frozen’ oude krakers als ‘Die for My Sins’, ‘Termination Force’, ‘Taste Revenge’ en ‘Seasons of Destruction’. Sanctuary brengt een dik uur van de beste heavy metal uit de gouden jaren naar Leiden, een niet te missen show.

CRISIX

Het Spaanse Crisix is onstaan in 2011 en brengt een flinke dosis thrash metal naar Leiden. De band uit Barcelona bracht tot op heden vier albums uit, het laatste album ‘Against the Odds’ stamt uit 2018 en is een lekker rauw thrash album dat uitkwam via Listenable Records. In 2019 verscheen het cover album ‘Sessions #1 – American Thrash’ met krakers van o.a. Vio-Lence, Exodus en Testament. Het eigen werk van Crisix liegt er niet om, maar in Leiden kan je dus ook een aantal covers verwachten van het Amerikaanse thrash gilde, en daar is helemaal niets mis mee.

Met het Oostenrijkse Insanity Alert komt er een portie crossover / thrash metal naar Leiden die zijn weerga niet kent. Vorig jaar bracht de band het derde album ‘666 – Pack’ uit en dit album staat vol met korte en vermakelijke thrash songs. De band uit Tirol weet op ieder festival een feestje te maken met hun aanstekelijke thrashers en een flinke dosis humor. De Nederlandse frontman Heavy Kevy gaat voor op in de strijd en de zaal gaat los met nummers als de Iron Maiden cover ‘Run to the Pit, Mosh for your Live’. Een heerlijk old school feestje is wat Insanity Alert brengt, en wie van een feestje houdt kan deze show onmogelijk
missen.

Het uit Heerhugowaard afkomstige Hallowed Fire hebben we al eerder aangekondigd. De heavy thrash metal band won, zonder twijfel, de band battle van vorig jaar in Rockcafé Lazarus en verdiende daarmee een plek op Metal Experience Fest III. Bovendien bracht de band in januari dit jaar een verdienstelijke opvolger van de eerste EP ‘Decade of Darkness’. Luister naar het nieuwste schijfje ‘Pillars of Lies’ en je begrijpt precies waarom deze band het bal mag openen op het derde Metal Experience Fest.

De Nederlandse death metal band Graceless was de eerste band die wij bekend mochten maken. De Leidenaren wisten te verassen met het debuut album‘Shadowlands’ en speelde daarna volle bak op het eerste Metal Experience Fest. Eind maart verschijnt de opvolger ‘Where Vultures Know Your Name’ en met dit album gaat de band zonder meer de death metal wereld verbazen, een album dat op veel jaarlijstje in de bovenste regionen zal eindigen. Old school death metal zoals het hoort, of in ieder geval zo als wij het graag horen. We zijn dan ook bijzonder blij dat wij onze Leidse vrienden van Graceless voor een tweede keer op ons feest mogen verwelkomen.

Date

Sep 18 2021

Time

18:00

More Info

Read More

Location

Gebr. De Nobel
Leiden
REGISTER
QR Code