Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – Lynyrd Skynyrd

Het kabinet heeft een aantal maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Eén van deze maatregelen is een verbod op evenementen en concerten in heel Nederland tot 1 september. Concerten en festivals die in die periode in 013 gepland staan worden zoveel mogelijk verplaatst. We vragen jullie om je geduld, we doen ons best om ook voor dit event een nieuwe datum te vinden.

Bij het verplaatsen van concerten blijven tickets geldig voor de nieuwe datum: je hoeft hiervoor geen actie te ondernemen. Wordt het evenement definitief afgelast of ben je verhinderd op de nieuwe datum, dan kan je een voucher ter waarde van de aankoop, inclusief (service)kosten, aanvragen die later ingewisseld kan worden voor een show in 013. Deze voucher blijft 24 maanden geldig. Je kan ook je ticketgeld doneren aan 013 of restitutie aanvragen. Zodra er meer bekend is over deze show, ontvang je een update van ons per mail.

In 2019 gaf de Amerikaanse Southern rockband Lynyrd Skynyrd aan ermee te gaan stoppen. De ‘Last Of The Street Survivors Farewell Tour’ bracht ze toen naar het Holland International Blues Festival in Grolloo. Goed nieuws voor de fans: want de band gaat tóch nog een clubshow doen in Nederland! Op 16 juli speelt Lynyrd Skynyrd exclusief in 013. Het is de eerste clubshows sinds 1996 en pas de derde Nederlandse show sinds dat jaar. Tickets kosten €60,40 (incl. servicekosten) en gaan vanaf zaterdag 1 februari om 10:00 uur in de voorverkoop. 

Het verhaal van Lynyrd Skynyrd moge bekend zijn. De Sounthern rock-, hardrock- en bluesband uit Jacksonville, Florida had gigantische successen in de jaren 60 en 70. En ook anno 2020 zijn nummers als ‘Sweet Home Alabama’, ‘Free Bird’ en ‘Simple Man’ bij iedereen bekend. Bij een tragisch helikopterongeluk in 1977 kwamen zanger Ronnie van Zant, gitarist Steve Gaines en achtergrondzangeres Cassie Gaines om het leven. Lynyrd Skynyrd hield direct op te bestaan.

Tien jaar later (1987) maakte Lynyrd Skynyrd succesvol een doorstart. In 2006 werden ze toegevoegd aan de Rock ‘n’ Roll Hall of Fame. Hoewel de band veel tourde in hun thuisland werd Nederland veelal overgeslagen. In 1996 stonden ze in Utrecht met een clubshow en in 2003 waren ze op het Arrow Rock Festival te zien. Fans schrokken dus toen de band in 2019 aankondigde een Farewell Tour te gaan doen. Zullen ze überhaupt nog naar Nederland komen?

Ja dus. De band gaf een festivalshow in 2019 op het Holland International Blues Festival. Maar ze doen zelfs nog een clubshow, de eerste in bijna 25 jaar! Op donderdag 16 juli 2020 staat Lynyrd Skynyrd exclusief in 013 Poppodium te Tilburg. Een unieke kans om de band in een club te zien én meteen de afscheidsshow van Nederland. Tickets kosten €60,40 (incl. servicekosten) en gaan vanaf zaterdag 1 februari om 10:00 uur  in de voorverkoop.

Date

Jul 16 2020

Time

20:00

More Info

Read More
013 Tilburg

Location

013 Tilburg
REGISTER
QR Code